"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."
 • 2018 április 22.
  Ha létezik pártsemleges közügy, akkor az a közterületi szemetelés visszaszorítása. A szemléletformáláson múlik minden. Igaz, a gondolkodás megváltozása csak sok év múlva válik láthatóvá az utcán. Én már gondolkodtam azon, miként lehetne elindítani ezt a szemléletformálást a kerületben.
 • 2018 április 15.
  A kis szemét vonzza a nagy szemetet, ez a köztisztasági alapelv. Mostanában egyre több kis szemetet látok Kőbányán, jó lenne megakadályozni az illetékeseknek, hogy ezek egyre nagyobb kupacokká váljanak.
 • 2018 április 5.
  A választások előtt három igen fontos témát „eldugatott” a kőbányai fideszes vezérkar. A közbiztonság és az iskolák mellett a pénzügyek állását sem akarták nyilvánosan megosztani a képviselőkkel és a helyi nyilvánossággal. Így többek között azt sem lehet hivatalosan megtudni, hogy a Hős utca rendbe tételére beígért kormányzati milliárdok vajon hol és miért keveredtek el. És a titkolózás miatt az sem igazán tiszta, hogy a legfrissebb Kőbányai Hírekben öles betűkkel közölt - állítólag fejlesztést szolgáló - 8,7 milliárd forint az saját, kerületi pénz vagy inkább az állam és/vagy az EU pénzével dicsekednek, esetleg blöff, azaz ordas nagy ,,kampánykamu" az egész.
 • 2018 április 3.
  A rendőrségi beszámoló mellett még két, az iskolákkal kapcsolatos, „átalakításról szóló” önkormányzati anyag is ripsz-ropsz eltűnt a helyi nyilvánosság elől. Nyilván nem hiányzott egy újabb kényes ügy. Így csak találgatni lehet, mi van a háttérben. Lehet, hogy teljes egészében elveszi az állam az iskolákat?
 • 2018 március 29.
  Választás előtt a pökhendi és lenéző kőbányai vezetés nem akarta hagyni tényekkel megzavarni az emberek fejét. Mesésen megvédte itt is őket az igazságtól. Tehát - hol volt, hol nem volt, az éves rendőrkapitányi beszámoló. Egyszer még úgy volt, hogy tárgyalja a testület, aztán úgy lett, hogy nem tárgyalta, de még meg sem lehetett részletesebben ismerni. Nem nehéz rájönni, hogy miért: nyilvánvalóan cáfolta volna a „Kőbánya = problémamentes kerület” képet…
 • 2018 március 26.
  A „lábukkal szavazók” mutatják meg „egy fejlődés” valódiságát. Kőbánya 4.474 felnőtt (ami gyerekekkel együtt cirka 7.500 - egy kisebb város) kőbányai lakos szám csökkenést „könyvelhetett el” 4 év alatt. Ennek ellenére ebben az évben még direktebben és harsogóbban dől a „soha sem látott” fejlődésről szóló lufifújó propaganda. Korábban megígértek itt mindent, virágzó kulturális negyedet, virágcsarnokot, pazar egészségügyi intézményeket. Ám nagyjából pont ezekből nem lett semmi a fideszes városvezetés uralkodása alatt. Inkább annak asszisztálnak, amit a központi kormányzati akarat ide akar telepíteni.
 • 2018 március 18.
  Blama vagy előrelátás? Kőbánya egyik vezetője ajnározta a helyi kínai közösséget egy köszöntőben, majd rá néhány nappal nemkívánatosnak minősítették őket is egy önkormányzati határozatban. Ami látszólag blama volt, de lehet, hogy „előrelátás” – a kormány szerint ugyanis a migráció (értsd gazdasági el- és odavándorlás) nem alapvető emberi jog, ergo az Unió alapelve a „személyek szabad mozgásáról” szintén „szemétdombra való”. Ez a tiltási szándék tehát az elmenni akaró magyarokra is vonatkozik! Sokan ismerik az ilyen „mozgáskorlátozást” Rákosi és Kádár idejéből. Kék útlevél, piros útlevél, 5 évente egyszeri utazás nyugatra, minimális valutakeret, határsáv, igazoltatások és a becsukott ország jelképe a „vasfüggöny”. Egy dupla soros kerítés (fidesz trolloknak: soros, azaz sorban). Nem keresem a téteket április 8-ra – szembejönnek…
 • 2018 március 11.
  Kőbánya „világhírű lett”, csak az a baj, hogy ezt nem önnön nagyszerűségének, hanem a kancelláriaminiszternek, valamint a kormány és a „legkövetőbb” helyi vezetés szociális érzéketlenségének köszönhetően. Kőbányán a jobboldali vezetők ugyanis „kevés együttérzéssel” bánnak a nehéz sorsú, mondjuk ki - szegényebb - honpolgárokkal. Útban vannak ugyanis.
 • 2018 március 4.
  Ahogy a blamás „stop-soros” „kötelező” határozatot bármiféle ellenállás nélkül a polgármester szolgaian előterjesztette, a fideszes többség a Jobbik asszisztálásával értelmezés és megfontolás nélkül elfogadta, az utolsó kétely is elillant afelől, hogy ha alkalmuk nyílik rá, tényleg megszűntetik a ma működő budapesti önkormányzati- és kerületi rendszert. A korábban napvilágra került tervek szerint Budapest 1 „belvárosból” és 4 „külső” kerületből állna. Amiből egyik sem kezdődik vagy végződik Kőbányával. Bár maga Orbán Viktor, a Kedves Vezető cáfolta, hogy ő maga vagy a kormány meg akarná szüntetni az önkormányzatiságot a fővárosban és vidéken, de mi emlékszünk arra is, amikor azt mondta, hogy ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit teszek. És ez most is így van. 2010-ben állítólag még a fideszes lobbi állt ellen ennek a változásnak. A forgatókönyv szerű intézkedések ugyanakkor jól követhetőek egy korábban napvilágot látott belső elemzés alapján. A közelgő parlamenti választáson tehát az is a tét, hogy megmaradhat-e a hivatalos Kőbánya, mint önálló kerület vagy visszajön-e a tanácsrendszer legrákosistább megoldása, a pártközpontból kinevezett „elöljáró” mellé majdan áldemokratikusan, „szabadon választható” utcabizalmik („képviselők”) rendszere. Ezek után a kőbányaiak közös vagyona pedig már nem az itt lakókat, hanem feltehetően az ismert csókosokat gazdagítja - kontrollálhatatlanul.
 • 2018 március 2.
  Stop-Soros határozatnak indult, de orbitális melléfogás lett belőle. A fideszes „biodíszlet” egy mukkanás nélkül asszisztált ahhoz a döntéshez, aminek eredeti célja szerint látszólag távol tartják a kerülettől a civil szervezeteket és a gazdasági bevándorlókat. A kőbányai szervilizmus a „sorosozás” elhagyásával azonban félrecsúszott: nem a „sorosistákat” negligálták, hanem általánosságban a máshonnan származó munkavállaló-jelölteket, akiknek itthoni alkalmazását ráadásul elősegíti a kormány.
 • 2018 február 5.
  Kőbánya jelenlegi polgármestere 2006 óta a hivatal vezetői közé tartozik. Ebből a közel 12 évből csak 2 évig (2008-2010 ősze) nem volt mögötte testületi többség. Az utóbbi években fokozatosan majd’ minden érdemi döntési hatáskört saját maga alá gyömöszölt. A szokásos „semmittevés” és „én mindent megtettem” jegyében a legutóbbi képviselő-testületi ülésen a Bihari út 8/c ügyében ismét előadta a „tehetetlenül vergődő” hattyú halálát: alaptalanul vádaskodott, csúsztatott, félreinformált, a valóságot mutató tények figyelembe vétele nélkül. Engem pedig a Bihari úti fejleményekért közvetett és közvetlen felelősnek tüntetett fel. Pedig ha a dolgok mélyére nézünk, nem kizárt, hogy valamiféle büntetőjogi számonkérhetőség is előkerülhet éppen az ő felelőtlensége mellett.
 • 2018 január 28.
  Alkalmasint az önökéből és az enyémből is. Lehet, hogy erős a cím, de sajnos nem lehet másképpen kifejezni azt, hogy bebizonyosodott: minden beleölt milliárdok és gyűlöletkeltés ellenére a kormány - erről hallgatva - mégis csak befogadott idegeneket. És itt nem a „fizetővendég” kötvényesekről van szó, hanem egy kisebb falunyi emberről. 1300 csak tavaly. És ha minden igaz, nemsokára Kőbánya az Európai Unió befenyítése után (2016 január) a „betelepítőket” és a soha, sehol nem látott Soros-tervet fogja határozatban elítélni (az írás végén mellékelem a típusszövegét). Mégis csak megmondják a kőbányai vezetésnek is, hogy merre az előre és közel sem annyira a maga ura?
 • 2018 január 21.
  Milliárdos Fradiváros és vele átellenben (köztük vasút és 2 ipari telek) a Bihari út 8/c. Előkészítetlenség, a tájékoztatás teljes hiánya, szociális érzéketlenség, végrehajtandó diktátum – nagyjából ezek jelzik, hogy miként is bánik a Bihari út 8/c. alatti ingatlanban lakókkal valami miatt kőbánya polgármestere. Aki 2012 óta az ezzel kapcsolatos „hatáskörnek” is egyszemélyi letéteményese. Mindez lehet érdektelenség, lehet felelőtlenség. De lehet, hogy valami más?
 • 2018 január 15.
  Ahogy áll a kőbányaiak és az ittlakó, de „ismeretlen”, nem kőbányaiak aránya, a történtek után akár igaz is lehetne. Kőbányai bankot rabolt egy, a hírek szerint Kőbányán lakó férfi még tavaly. Rajtavesztett, de érdekes módon nem sokkal előtte kiemelt méretben szellőztette a Kőbányai Hírek, hogy milyen biztonságos Kőbánya. „Fejlődik” és „minden szép és jó”. Az országos hírekben meg a bankrabló meg a drogproblémák. Most jöhetnék megint azzal, hogy bezzeg én szóltam… De nem teszem, megelégszem azzal, hogy újra jelzem: a valóság sajnos megint „pofán csapta” a kőbányai álomvilágot.
 • 2018 január 14.
  Ismét megjelent 5 milliárd értékű munkásszállás fejlesztő pályázat. Az előző ilyen kapcsán hívtam fel az előkészítetlen belföldi vendégmunkás (szakszóval migráns) telepítések veszélyeire a figyelmet, amiért jól meghurcoltattak a kormánymédiában. Ez évben valószínűleg nekilátnak a Fradiváros építésének, ahol meg komoly szükség lesz nem csak szakképzett munkaerőre. Mivel Kőbánya nem a központi akarattal szembeszálló kerület, kicsi az esélye annak, hogy ha „kell”, ne legyen. Az ügy kőbányai vonatkozásait mérlegelve sokkal inkább az derül ki, hogy ha változatlanul nem foglalkozik a helyezettel érdemben a vezetés, mindez csak a kőbányainak nem lesz jó.
 • 2017 december 5.
  Kettős mérce nem csak az élet egyéb területén van, hanem Kőbányán is: miközben a helyi nyugdíjasoknak szánt eseménytől sajnálták a „filléreket”, másnak ezt simán odaadták. Hiába, mindig vannak egyenlőbbek.
 • 2017 november 27.
  Itt az idő, hogy lépéseket tegyen drogügyben Kőbánya vezetése. Mivel több idő kell hozzá, első lépésként ideje alaposabban felülvizsgáltatni a csaknem egy évtizedes kőbányai drogstratégiát. A szinte naponta kipattanó drogos hírek jelzik, hogy valamit ebben nem jól tesz a kerületvezetés. Igaz, nem csak ebben nem tesz jót és jól…
 • 2017 november 22.
  Ellenségkreálás, a tények elhallgatása és/vagy elferdítése – ebben „erős” a kormánypárt országosan és Kőbányán is. Aki pedig más véleményen van, azt eltakarítják az útból. Mondanak rá kígyót-békát, de főleg az odafigyelő ember számára azonnal kiszúrható és idegesítő blődséget és ezzel úgy gondolják, hogy letudták a problémát. Mondhatnánk, a lenézés mesteriskoláját mutatják be.
 • 2017 november 8.
  Lejárató és pocskondiázó akciót indítottak ellenem – gyaníthatóan megrendelésre – a kőbányai problémák leplezésére. Ez is jelzi, hogy valós, reális, a Fidesz számára kellemetlen és kínos problémára hívtam fel a figyelmet. Úgy néz ki, városi politikus létemre „tényező” lettem ezzel, ha már az egyik „parlamenti párt” elnökének lejáratásánál kipróbált technikával estek nekem az országos médiájukban.
 • 2017 november 5.
  A magyarországi migráns jó migráns, őket szívesen látja Kőbánya vezetése is. De abba nem gondolnak bele, hogy előkészítetlen bejövetelük várhatóan komoly, főként negatív következményekkel járhat. Például erősödhet a drogprobléma. Amit viszont egyelőre kezelni sem képesek.
 • 2017 október 30.
  Az évek sora alatt hozott összefüggéstelen intézkedésekkel, de főleg a vezetés tehetetlensége miatt jutott el Kőbánya oda, hogy a csóródrogosok kedvelt helye lett. Az egyik bázist talán végre felszámolják, ám hosszú távon még mindig nem látszik, hogy a vezetés hogyan akar úrrá lenni az égető problémán.
 • 2017 október 15.
  Alighanem szintet lépett a hihetetlen fejlődés apostolaként tündöklő kőbányai önkormányzati vezetés: hosszútávú, értelmes és emberi megoldás helyett a Hős utcai drogtanya gondját inkább jelképesen a szőnyeg alá dugja. Egy laza gettósítással.
 • 2017 október 12.
  Már késésben vagyunk, haladéktalanul neki kell látnunk az elmúlt 7, de leginkább az utóbbi 3 év felelőtlen és pökhendi látványpolitizálása okozta károk felszámolásának. Első lépésként a kutyások parkokbeli szabad mozgását kell visszaállítanunk, hogy el lehessen kezdeni megállítani a drogzugok- és drogtanyák terjedését, a szinte zavartalan közterületi drogfogyasztást. Amúgy is időszerű a kőbányai együttélési rendelet felülvizsgálata és nem rövid a folyamat. Az októberi testületire napirendi pontként és előterjesztéssel már benyújtottam a javaslatomat. Csupán csak az kell hozzá, hogy a testület többsége is érzékelje a valóságot.
 • 2017 október 8.
  Igen jópofa, önmagában helyes és támogatható üggyel igyekszik elfedni például a Hős utcai, a drogzug- és más problémákat is a kőbányai vezetés. Ám egy kedves gesztusból sikerült pont az ellenkezőjét kihozni. Ami „összejött”, az nem kedveskedésnek látszik, hanem sokkal inkább komolytalannak és alkalmatlanságot igazolónak.
 • 2017 október 2.
  A Hős utca mellett a drogzug-központ jelenség rombolja csak igazán a kerület jó hírét, a propagandalózungok ezen nem javítanak. A kábítószerhelyzettel a rendőrség is birkózik, az önkormányzat meg nem igazán akar érdemben foglalkozni. A vezetés a droghelyzetet „csak” drogügynek tartja. Miközben Kőbánya esetén ez jóval bonyolultabb és – sajnos – egyszerűbb is egyben.
 • 2017 szeptember 24.
  A hírek szerint a rendőrség sem bír igazán a Hős-utcával. Az évek alatt hozott sok rossz, de leginkább elmaradt kőbányai intézkedésnek meg a szomszédos kerületek saját szempontjukból érthető döntésének lett az egyik következménye ez a Hős utcai drogbalhé. És egyelőre nem látszik, hogy a kerületi vezetés észrevenné, hogy komolyat hibázott, és a Hős utcánál messzebb mutató kőbányai droghelyzetből kiutat jelentő megoldáson törné magát…
 • 2017 szeptember 17.
  Kőbányai civil weblap és facebook oldal ellen furcsa hatósági eljárás folyik a városházán. Lehet, hogy ez már összefügg azzal, hogy – a hírek szerint - központi kampány-iránymutatásban részesül a kerület vezetője is. Ennek egyik eleme lehet, hogy mindenkinek, főleg a képviselőknek csak szépet és jót szabad mondaniuk.
 • 2017 szeptember 14.
  Valamit nem jól csinál a helyi vezérkar és polgármester, mert se Kőbánya hírneve, se balhémentes képe nem igazán akar javulni. A sokmilliós propaganda ellenére sem.
 • 2017 szeptember 10.
  4 milliárdért egy „rövid expovillamos” vonal épül meg 2020-ig, az Eucharisztikus Világkongresszusig Kőbányán. A szükségességéről és fenntartási költségeiről hatástanulmányt nem láttunk. Miközben 2 milliárd már esetleg légkondira és akadálymentesítésre lenne költhető a 3. metrón. Kicsi esélyét látom, hogy Kőbánya polgármestere, aki híresen „nagy városfejlesztőnek” propagálja önmagát, ezt is ne Kőbánya „soha nem látott fejlődéséhez” csapja, miközben a kerületnek köze nem sok van hozzá.
 • 2017 szeptember 4.
  A „nagy mellény” előbb-utóbb megbosszulja magát. Mint most. Nem kellett volna mindenfelé harsogni és elhitetni, hogy sohasem látott vagyona lett az önkormányzatnak 7 év alatt. Mert itt mindenre jut, itt olyan fejlődés ment végbe, hogy ez egy új időszámítást igényel. Láthatóan nagyon kell a pénz a kerületi önkormányzatnak, mert a kormányzati segítségkérés mellett eladna három értékes ingatlant is. De mire is kell a pénz? Netalán lyukas a büdzsé?
 • 2017 augusztus 27.
  Többen kerestek meg az előző írásom után kétségeikkel. Egyre több „nem idevalósi szakival” találkoznak és most már nem is annyira magyarokkal. Ha már a kórházakban vannak a migráns vendégmunkások jó pénzért, vajon Kőbányán mennyi ilyen van már? Itt laknak vagy dolgoznak inkább? Nem törik le a magyar fizetéseket?
 • 2017 augusztus 24.
  Úgy hírlik elleptek pár fővárosi kórházat a gazdasági bevándorlók (vagy migránsok). Állítólag a kőbányai Bajcsyt is.
 • 2017 augusztus 14.
  Lesz egy új parkolóház a kerületben, ami nagy valószínűséggel nem egy előre elhatározott koncepció alapján történő városfejlesztési elem. Pedig ilyen, az élhető környezet segítő létesítményekre szükség van.
 • 2017 augusztus 7.
  Néhány napja már új fizetőparkoló-övezet „boldogítja” az autósokat Kőbányán. E megoldásnak van létjogosultsága, csak nem mindegy, hogy milyen indokkal alkalmazzák.
 • 2017 július 23.
  Nem történt semmi különös, csak a szokásos: a kerületi vezetés feje felett intézett egyik látványberuházás kicsivel drágább lesz. Avatni meg majd lehet a választás előtt.
 • 2017 július 17.
  Tudatos városfejlesztés címén megint csak pongyola módon előkészített lakóparképítés zajlik a kerületben. Sőt, a jelenlegi vezetés ugyanazt a baklövést követi el, amiért egy korábbi városvezetést élesen kritizált.
 • 2017 július 10.
  Kőbánya polgármesterét nem érdekli, hogy az állam jogtalanul elszipkáz majd’ egymilliárd forintot a kerülettől. Más felelős városvezető perelt ezért, s egyelőre nyert is. A kerület erős embere meg csak hallgat. Vajon miért?
 • 2017 július 2.
  A számok és a tények ugyebár nem hazudnak, azokat csak egyféleképpen lehet(ne) értelmezni. Ilyen tény lehetne például Kőbánya anyagi helyzete: ami a látszattal és a láttatottal ellentétben korántsem olyan „dicsőséges”. Erre úton-útfélen még azzal kérkedni, hogy nagyon sokmilliárdos a kerület vagyona, miközben pontosan tudja a vezetés, hogy nem egészen így van, erősen megközelíti a csalás kategóriáját. Most adta el az önkormányzat a Városházával szemközti területet…
 • 2017 június 28.
  Amiről én csak gyanakodtam, azt egy kiváló újságírói elemzés bebizonyította: a kormányzó erőket egy jelentős trollhadsereg is segíti. És ezt a módszert a helyi vezetés is előszeretettel alkalmazza saját előnyére, illetve más kárára. A 80 milliós helyi propagandaköltségből futhatja erre is.
 • 2017 június 22.
  Kissé megirigyeltem a IX. és a XIX. kerületi fociszeretőket: tavaly és idén ők örülhettek bajnokságot nyert csapatuknak. Na de mi van Kőbányával? Miért nem igazodik a kerület és vezetője a pártkövetelményekhez?
 • 2017 június 16.
  Kőbányából lehetne akár pezsgő kulturális város is, ha ezt a helyi potentátok úgy akarnák, és lennének erről határozott és világos elképzeléseik. De nincsenek. Nekem vannak.
 • 2017 június 11.
  Nem akartam én, hogy beváljon az előérzetem, de sajnos bejött. Az értelmetlen SIM-kártyás intézkedés egyelőre több kárt okoz, mint hasznot hajt. És az áldozatok között kerületi emberek is vannak, sőt lesznek is még.
 • 2017 június 5.
  Kis túlzással hétről hétre más ötletet valósítanának meg Kőbányán – na nem a helyi vezetés aktivitását és kreativitását mutatja ez. Sokkal inkább azt, hogy mivel itt nincs erős városfejlesztési irány és erős városvezetés, itt bármit meg lehet csinálni, függetlenül attól, hogy szükség van-e rá vagy sem.
 • 2017 május 28.
  Megint sikerült valamit pocsékul kivitelezni, ezúttal a kerület egyik forgalmas közútját. Ilyen lépésekkel halad a jövő felé a kerület. Voltaképpen hét éve nem is ismerjük, merre van ez a jövő.
 • 2017 május 21.
  Látszólag Kőbányán minden rendben van a közbiztonsággal, ám, ha kicsit mögé nézünk a számoknak és a tényeknek – ahogy legutóbb maga a kőbányai kapitány tette -, sajnos nincs különösebb megelégedettségre okunk. Mivel a lakókörnyezet minősége nem változik, így a változatlanság garantálva van. Az emberek a lakóhelyválasztási megoldásaikkal jobban helyén kezelnek egy kerületet, mint amit a Kőbányán is sokmillióval kitömött helyi sikerpropaganda láttat.
 • 2017 május 11.
  Volt, nincs: mármint az a törvénymódosítási javaslat, amellyel „könnyített adónemmel” fenyegették volna tovább mások mellett a kőbányai ebek gazdáit is. Ám ettől még senki sincs biztonságban.
 • 2017 május 7.
  Létezik megoldás az egyre inkább káoszba forduló helyi, budapesti és országos szemétproblémára. Ennek első lépése a legfontosabb. Mert különben a kőbányaiak által is befizetett pénzek elveszítik közpénz jellegüket.
 • 2017 május 4.
  Lesz új Egészségház Kőbányán, de nem teljesen a kerület akarata szerint. Már most látszik, hogy az előkészítés – stílszerűen – „több sebből vérzik”, és a kivitelezés sem biztos, hogy a kívánalmak szerint történik majd. A régi épületnek helyet adó földterület sorsa viszont nagyon is előre látható.
 • 2017 április 27.
  Az valahogy elfelejtődött a kerületben, hogy a közterület-felügyelőknek és a rendőröknek esetleg jobban be kellene tartatniuk a jogszabályokat, így hatásosabban megfékezve a lomizókat. Na meg az is elfelejtődött, hogy inkább a hulladékmegelőzésre is jó lenne több figyelmet fordítani.
 • 2017 április 23.
  Az érdemi megoldásoknak nem híve a kerületi városvezetés, csak a látványos intézkedéseknek, amelyekkel legtöbbször magától eltolja az ügyeket, regulázza és bünteti a helyi lakosokat. Ez világosan látszik most a lomis és korábban a kutyás ügyekből is.
 • 2017 április 21.
  Talán minden eddiginél súlyosabb gondot okozott a kerületben a lomtalanítás. Sokak biztonsága veszélyben volt. Pedig megoldható lenne a probléma, hiszen pont az van döntési helyzetben, aki hangosan hárít és mást hibáztat.
 • 2017 április 11.
  Nagyon úgy tűnik, hogy a szupernek beharangozott Kerepesi úti orvosi rendelőből egy korszerű romhalmaz lett. Összetákolt munka, amelynek következményeként éppen az ott dolgozók betegedtek meg.
 • 2017 április 9.
  Igazából semmi nem indokolta, hogy a kőbányai vezetés újból elővegye a MÁV-telepiek ügyét, ha csak az nem, hogy azt hirtelen felkapta az országos média, és így jelezni kellett, hogy ők mégiscsak szívükön viselik az ott élők sorsát. Pedig nem.
 • 2017 március 31.
  Meglehetősen élénk érdeklődést váltott ki az elvetett lakáskarbantartási támogatási javaslatom egyes emberekből. De feltehetően tisztességtelen szándék vezérelte őket.
 • 2017 március 28.
  Nem történt más, csak a szokásos: a kerületi városvezetés újfent leverte a lakáskarbantartási támogatási javaslatomat. Mindenféle mondvacsinált indokokkal. Holott az ügy mögé tekintve, egy kis svédcsavarral kiderül, hogy voltaképpen ki is itt a nem megfelelő ember.
 • 2017 március 17.
  Egy újabb területen sikerült – legálisnak látszóan – közpénzt kipumpálni a kerület kasszájából. Propagandaszórásra fordítanak plusz milliókat. Miközben értelmes célokra nem, vagy alig jut valami.
 • 2017 március 1.
  Fideszes a fideszesnek farkasa – ahogy az iparkamarán belüli vircsaftból kiderül. Sajnos még azt sem tudni, hogy a vállalkozásbarát kőbányai önkormányzat kiket tolna meg pénzzel „vállalkozásfejlesztés” címén: a baráti cégeket, akik amúgy is szakértenek egymásnak, a BKIK-nak, vagy a ténylegesen munkát végző vállalkozásokat?
 • 2017 február 19.
  Három éve javasoltam a kőbányai vállalkozások rendszerszerű támogatását, hogy minden kőbányainak csökkenjenek a helyi fizetnivalói. Akkor ezt lesöpörte az asztalról a fideszes városvezetés. Erre most elorozva az ötlet látható részét, öncélú „vállakozásfejlesztő” patrónusként propagálják magukat. Hozzáértés hiányában – a kőbányaiaknak sajnos - nem jól sikerült a lenyúlás. A tervezett program is csak arra lesz jó, hogy lobogtatni lehessen a Kőbányai Hírekben és a lakájmédiában íratott cikkekben.
 • 2017 február 12.
  Korábban már megjegyeztem: a MÁV-telepiek ellehetetlenítésére játszik a fideszes önkormányzat. A látszólag nemtörődöm és az embereket semmibe vevő hozzáállás nagyon is ezt a célt szolgálja. Ma a Máv-telepiek, holnap bárki, aki útban van „Valaki(k)nek”.
 • 2017 február 5.
  Nem minden arany, ami fénylik – tartja a mondás. Nos, ez illik az állítólagos kőbányai fejlődésre. Ezt ugyanis csak a városvezető látja és láttatja, más észre sem veszi, kívülről még mindig ugyanannak a prolinegyednek vélik, mint régen.
 • 2017 január 18.
  Könnyen elkerülhető lett volna az a helyzet, ami miatt most a kőbányai városvezetés „fájó szívvel remeg”. Közel 500 rászoruló életkörülményein minimálisan lehetett volna javítani egy esztendő alatt, ha az erre irányuló érdemi kezdeményezésemet elfogadják.
 • 2017 január 15.
  Aki kicsit is szereti és félti az állatokat, adott esetben a madarakat, ebben a hidegben szívesen eteti őket. Csakhogy ez (is) tilos a példátlanul szigorú kőbányai rendelet szerint. Az abszurd szabályok felülvizsgálatára egyáltalán nem hajlandó a kerületi vezetés.
 • 2017 január 12.
  A migránsok és a civilek mellé ellenségnek mától felsorakoztak a feltöltőkártyás mobilosok is. Látszólag csak végiggondolatlanul vezetik be az új feltöltős SIM-kártyák vásárlására, főleg ellenőrzésére vonatkozó szabályozást, de sokkal inkább ártanak közel 30 ezer kőbányainak (is), mint sem megóvják őket valamitől.
 • 2016 december 9.
  Bár már hatodik éve regnál a jelenlegi városvezetés, még mindig nem látszik, hogy honnan hova akarnak eljutni, mit akarnak varázsolni Kőbányából. Egyelőre csak a kötelező feladatok ellátása megy, ami persze dicsőségként van beállítva. Újabb lehetőségek meg nem teremtésével pedig hátrányba kerülnek a kőbányaiak a többi kerülethez képest is. A helyben megfúrt, és/vagy elmaradt fejlesztésekről pedig csend van.
 • 2016 december 4.
  Kőbányán is nagyon sokan használnak feltöltős kártyát mobiltelefonozáshoz – ám pártunk és kormányunk jóvoltából ez mostantól alaposan megkeseríti az életüket. A kerületben várhatóan közel 30 ezer embert vegzálnak majd az illetékesek – feleslegesen.
 • 2016 november 25.
  Az üdülőprivatizáció mintájára akár – hosszú távon – az iskolaépületek is magánkézbe kerülhetnek. Haveri kézbe. A kerülettől pedig az állam közel egymilliárdot elvon, és a helyi vezetésnek egy szava sincs hozzá.
 • 2016 november 20.
  Nem csodálkozom azon, hogy szelektíven működik a kőbányai polgármester memóriája, elvégre micsoda skandalum lenne az ő szempontjából, hogy egy olyan ötlet valósult meg, amit korábban egy ellenzéki képviselő vetett fel…
 • 2016 november 15.
  Az oktatási rendszer legújabb farigcsálása oda vezethet, hogy nem maradnak még a kőbányai iskolákban sem olyan munkavállalók, akik az intézmények napi működését biztosítani képesek. Pedig Kőbánya fizet, mint a köles: csaknem 1 milliárdot visz el a kormány januártól.
 • 2016 november 12.
  Bár a kormány megüzente, hogy a migránsok nem vehetik el a magyarok munkahelyeit, bizony szépen lassan, csendben már itt vannak a „jó” migránsok. Nemrég napvilágra került az is, hogy mennyiért…
 • 2016 november 6.
  A Nemzeti Együttműködés Rendszerében nincs lehetetlen: egy kósza felvetés nyomán kineveznek egy közterületet parknak, ami jó alkalmat ad arra, hogy a szomszédos lakótelepen élő kutyagazdákat vegzálják majd a híres-hírhedt rendelet alapján. Ám ez egyben kiváló lehetőség az érdemi egyeztetésre.
 • 2016 november 3.
  Rejtve, a nyilvánosság és a lakosság csaknem teljes kizárásával történik a Népligetbe megépíteni tervezett sportingatlan-komplexum előkészítése, holott egyes hírek szerint jövőre akár már felvonulhatnak a munkagépek. Holott állítólag a polgármester a nyíltság híve.
 • 2016 október 28.
  A Népliget sajnos a bűnügyi események nyomán került mostanában a hírfolyamba, nem pedig a régóta ígért fejlesztések miatt. A rendezés egy nagyon is jól látszó ügylet miatt csúszik.
 • 2016 október 14.
  A migránsok már a lépcsőházakban lehetnek, hiszen azok helyett, akik eltűntek, akár jöhettek is ismeretlen, ideiglenesen itt állomásozó „idegenek”. Elfecsérelt 6 év után pedig tudjuk, hogy kinek "köszönhetjük" mindezt.
 • 2016 október 11.
  Még lehet tovább boncolgatni a népszavazás általános tanulságait. A Fidesz orbitális bukását is benne - önmagához képest. Láthatóvá vált, hogy a kormányváltást akarók aránya legalább akkora, mint a Fidesz-tábor, ha nem nagyobb. De ez nem jelent még automatikusan kurzusváltást…
 • 2016 október 9.
  Több tanulsága is van a véget ért népszavazásnak. Például a polgármester személyes jövőjére is kihatással lehet a kőbányai eredmény. Aztán meg az, hogy nem találni több ezer kőbányai lakótársat.
 • 2016 szeptember 30.
  Nem bontottam ki az igazság minden részletét a minap, bizonyítandó, hogy mennyire könnyű tényekből félreérthető hírt gyártani. Tájékozatlan embereket nagyon könnyű megvezeti ilyennel. És akkor az egyoldalú propaganda után mit is lehet várni a népszavazástól?
 • 2016 szeptember 28.
  Bizony, nem tévedés, ennyi nem magyar ember van a kerületben, akik minden kormányzati propaganda és a vasfüggöny-hálózat ellenére szivárogtak be. Mi lesz így Kőbányával?
 • 2016 szeptember 25.
  A kőbányai városvezetőt tette felelőssé saját főnöke a kvótanépszavazás helyi kimeneteléért. Ha a kerület elbukik, politikailag ő is elbukik, de könnyen lehet, hogy az önkormányzatiságnak is annyi.
 • 2016 szeptember 20.
  Miközben az országban és Kőbányán is – egy elterelő hadművelet keretében –sikeresen elültették az idegengyűlöletet, kevés figyelmet kap, hogy maga a kormány telepít be ellenőrizetlenül idegeneket (például arabokat) a letelepedésikötvény-akció keretében.
 • 2016 szeptember 18.
  Csak úgy repkednek a kőbányai közpénzek a lehető legkülönfélébb módon. A legutóbbi eset után el kell bizony gondolkodni azon, hogy vajon mennyi helyre és milyen kreatív megoldással folyhat el még adóforint, amiről nem tudok, nem tudunk.
 • 2016 szeptember 15.
  Van egy igen érdekes lista a kőbányai önkormányzat honlapján: azok szerepelnek rajta, akire dicsőn tekint az városháza és annak első embere. Ám akad a sorban egy „kakukktojás” is.
 • 2016 augusztus 22.
  Jól működik a politikai agymosás, mert az állandó hamis lózungok hallatán hajlamosak vagyunk elfeledkezni a lényegről: hogy „migráncs-ügyben” segíteni kellene, nem pedig gyűlölködni.
 • 2016 augusztus 14.
  Megint egy új kiadvánnyal gyarapodott Kőbánya: az új füzetből mindenki megtudhatja, miként is illő viselkedni a kerületben, ha nem akar a nyakába kapni egy vaskos bírságot. Megfélemlítéssel próbálnak nevelni.
 • 2016 augusztus 9.
  Szép dolog a szabad verseny a gazdaságban meg a politikában – de csak, addig, amíg a hatalmi érdek másképp nem diktálja. Ha már nem tetszik, akkor muszáj központosítani. Vagy ahogy Kőbányán nevezik: racionalizálni.
 • 2016 augusztus 1.
  Kiderült, mégsem baloldali riogatás az, hogy az önkormányzatok elsorvasztását jelenti a helyhatóságok kiüresítése, hanem valóságos jobboldali probléma! Ám erre a válasz nem a jobbító szándékú megoldáskeresés, hanem a még nagyobb erőfitogtatás.
 • 2016 július 24.
  A nyári hírcsendben is van miről szólni, hiszen a Kőbányai kutyás kalauz tele van érdekességekkel. Például némi számmisztikával, meg kiváló útmutatásokkal.
 • 2016 július 6.
  Ugyan még nincs karácsony, de már előre kedveskedett az önkormányzat a kerületi kutyatulajdonosoknak: a vadonatúj, tájékoztató jellegű kiadvány, a Kőbányai kutyás kalauz tele van a szokásos csúsztatásokkal, dezinformációkkal.
 • 2016 június 30.
  Közel egymilliárdot von el előre láthatólag a központi Fidesz-kormány a fideszes kőbányai önkormányzattól az iskolaállamosítás nyomán. De ezt a pénzt – várhatóan – a kőbányaiakkal fizettetik vissza.
 • 2016 június 16.
  Látványosan összefügg néhány helyi intézkedés több kormányzati, központosító intézkedéssel. Nem véletlen ugyanis, hogy a kőbányai önkormányzat alkalmanként már elkezdett keménykedni és szigorúan kilátásba helyezni a renitens kutyatulajdonosoknak a „sétáltatási” bírságot.
 • 2016 június 12.
  Megint ott tartunk, mint két hónappal ezelőtt, meg mint cirka másfél éve: sem a városvezetői felajánlástól, sem a határozatoktól meg a bírságcsekkektől sem tűnt el a szemét a Nemes utcából. Lenne egy talán életképes megoldás – még mindig.
 • 2016 május 31.
  Beteges kényszerképzete lehet a kőbányai polgármesternek, merthogy minden kerületi történés mögött egyetlen ember áskálódását véli felfedezni.
 • 2016 május 25.
  Majd’ féléves sziszifuszi munka, üzenetváltások, akciók, mellébeszélések után itt a lehetőség, hogy a kőbányai kutya-ügy tartós rendezése érdekében tegyen is a helyi képviselő-testület.
 • 2016 május 22.
  Ha igaz a hír, akkor elég kemény kiképzésben részesültek a kőbányai közterület-felügyelők. A kérdés csak az: mire, ki ellen készülnek a kényszerítő eszközeikkel? Esetleg a kutyagazdák ellen kívánnak fellépni? Kőbányán minden, és annak az ellenkezője is megtörténhet…
 • 2016 május 13.
  Minden eddiginél erőteljesebb támadásba ment át a kőbányai polgármester: a kutyás ügyben újságoldalakon át nézi hülyének és oktatja ki a kerület polgárait.
 • 2016 május 8.
  Befogadta a kerületvezetés a kitiltó rendeletszakaszok hatályon kívül helyezését lehetővé tévő javaslatot, így a kormányzó többségi frakción múlik annak sorsa.
 • 2016 április 30.
  Ha valaki egy Kőbányára tévedt „migráns” állatot óhajt megetetni – merő állatszeretetből –, az súlyos büntetést kockáztat. Ez a sokat szapult együttélési rendelet egy kevés figyelmet kapott szakaszából derül ki.
 • 2016 április 25.
  Kézzelfogható közelségbe került a híres-hírhedt kutyakitiltó rendeletrész jogi megoldása, már csak az kell, hogy erre a polgármester és a jegyző is rábólintson. Még időben meg lehet tenni ezt a lépést.
 • 2016 április 14.
  Mondvacsinált okok miatt elhalt az a kezdeményezés, amely lehetővé tette volna, hogy Kőbánya segítsen olyan embereken is, akiknek sajnos nincs elég pénzük otthonuk alapszintű rendbe hozására.
 • 2016 április 10.
  Tulajdonképpen nem sokat tévedtem, ugyanis nagyjából bejött az, amit jósolni próbáltam az illegális szemetelés kapcsán összehívott rendkívüli lakossági fórum várható menetéről. Minden hivatal "megtett mindent", én pedig a probléma felvetésével csak "kampányolok". De a fórumon kiderült, hogy az ott lakók ezt is másként látják...
 • 2016 április 5.
  Miközben az nem volt megalázó, hogy a kőbányai városvezetés lepattant az egyik minisztériumról a jogszabály-felülvizsgálat kezdeményezésével, addig a jegyző szerint az illegális szemetelés kapcsán felesleges ugyanezt meglépni, mert úgysem sikerülne. A szemetelés „hullámán” viszont fényesíthetik a nagy semmit.
 • 2016 március 30.
  Egyre fogy az idő és egyre biztosabb, hogy a polgármester nem kívánja figyelembe venni a kutyások javaslatait. Egy valami felejtődött el: a fellengzősen hirdetett fejlesztések megvalósulásához is időre van szükség. Ide kattintva mindenki eldöntheti, hogy elég lesz-e? Vagy ugyanitt egy gombnyomással csatlakozik a tiltakozók táborához.
 • 2016 március 28.
  Úgy tűnik, nagyon kiverte a biztosítékot a polgármesterhez intézett interpellációm, illetve a semmitmondó válaszra adott viszontreagálásom. Verőembert küldtek rám – egyelőre csak verbálisan. Az akció nagyon hasonlít ahhoz a „kopasz megmozduláshoz”, ami a választási irodánál történt pár hete.
 • 2016 március 20.
  Környezetszennyezés és állatkínzás. Alapesetben mindkettőt büntetni rendeli a Büntető Törvénykönyv. Viszont abban a kőbányai történetben, ahol mindkét tény egyértelmű, közel másfél éve nem történik látványosan semmi.
 • 2016 március 15.
  Pár napja azt fejtegettem, elvárható lenne a polgármestertől, hogy a soros márciusi képviselő-testületi ülésre beterjessze a „kutyakitiltó rendelet” módosítására irányuló javaslatcsomagját. Ám képviselőként hivatalos úton ennek még semmi nyomát nem láttam. Így hivatalos magyarázatot kértem az eddig történtekről és a várható lépésekről, hatásokról. Remélem, megnyugtató és konkrét válaszok érkeznek…
 • 2016 március 6.
  A múlt hónap a helyi sajtóban és a közösségi oldalakon szinte csak a polgármester és alpolgármestere állatbarátság bizonygatásáról szólt. A polgármesteri roadshown (értesüléseim szerint) már elhangzott, hogy konkrét elképzelésekkel rendelkezik arra, miként is változtassa meg a testület a híres-hírhedt kutyakitiltó rendelkezést. Kőbányán úgy áll a helyzet: ha ő akarja, akkor nincs akadálya. Március 24-én pedig testületi ülés.
 • 2016 február 22.
  A kerület vadonatúj "kutyás lapja" beszámol a polgármester legújabb hőstettéről, viszont elfelejt közölni néhány, ám annál fontosabb részt. Mindenesetre érdemes volt megpiszkálni az ügyet.
 • 2016 február 19.
  Talán nem árt visszatérni egy pár héttel ezelőtti témára, amiből világosan kiderül, hogy a jobboldali térfélen játszó pártok, ha az érzelmeket kell felkorbácsolni, szívesen szövetkeznek egymással.
 • 2016 február 8.
  A MÁV-telephez hasonlóan a Törekvés Művelődési Központ hosszú távú sorsa is kérdéses. Egyelőre csak a rövid távú rendezést tartják fontosnak az érintettek. Pedig nem kellene sokat áldozni rá…
 • 2016 február 3.
  Egyre zavarosabbá válik a MÁV-telep (Jancsi-telep) sorsa. Évtizedeken át a MÁV tulajdonába tartozott a terület, viszont túl sok figyelmet nem fordított rá, így fokozatosan romlott a telepi utcák, az építmények állapota. A közelmúltban látszólag kedvező fordulat állt be, de csak látszólag…
 • 2016 január 31.
  A polgármester úr csütörtökön menekült a tények és a korrekt válasz elől. A közösségi együttélési rendelet megvan, benne a kutyásokra vonatkozó kitiltásokkal. Minden más ködösítés…
 • 2016 január 27.
  A kőbányai együttélés szabályaira vonatkozó rendelet margójára: a képviselő-testület többsége nem csak saját rendeletalkotási szabályát rúgta fel, hanem egy magasabb szintű jogszabályt. A többi „finomság” meg csak amolyan hab a tortán.
 • 2016 január 20.
  Példátlanul szigorúan bánik el a fideszes többség - érdemi megkérdezés nélkül - a felelős kőbányai kutyatartókkal (is), hiszen egy igen kemény rendelkezéssel kitiltja az összes ebet és gazdájukat a kerületi közparkokból. A döntés az elemi felháborodás ellenére még mindig változatlan. Ez a kis gyűjtemény - a tényszerű megmutatással - az üggyel kapcsolatos pártatlan véleményalakításhoz kíván segítséget nyújtani.
 • 2016 január 19.
  Példátlanul szigorúan bánt/bánik el a fideszes többség a felelős kőbányai kutyatartókkal (is). A 2015. decemberi képviselő-testületi ülésen a kormánypárti frakció támogatásával (13 igen onnan, 4 tartózkodás az ellenzéktől) megalkotott, a közösségi együttélés szabályairól szóló rendelet egyik pontja szerint ugyanis Kőbánya valamennyi közparkjából kitiltja az ebeket, azok sétáltatását csak a kutyafuttatókban engedélyezi. Pedig volna megoldás a békés egymás mellett élésre.
 • 2016 január 17.
  Elég keményen megnövelte a helyi építményadó összegét a kőbányai képviselő-testület a fideszes frakció egyöntetű döntésével. Somlyódy Csaba szocialista önkormányzati képviselő szerint helyesebb megoldás egy átfogó vizsgálat lett volna, hogy kiderüljön, a kőbányai kis- és középvállalkozások elbírják-e ezt a terhet, nem roppannak-e meg emiatt.
 • 2016 január 17.
  Somlyódy Csaba szocialista önkormányzati képviselő szerint azzal, hogy a kőbányai városvezetés novemberben a költségvetési koncepciót igen későn juttatta el hozzá, illetve a képviselőkhöz, a választók 40 százalékát képviselő városatyák véleményeire egyáltalán nem kíváncsi.
 • 2016 január 17.
  Papír szerint vannak klasszikus ellenzéki számon kérő műfajok, ám az a gyakorlatban Kőbányán nem működik. Somlyódy Csaba szocialista önkormányzati képviselő szerint azért, mert nem vagy alig kapnak a képviselők érdemi tájékoztatást. A polgármester ugyanis rengeteg dologban maga dönt, és ezeket az információkat megtartja magának.
 • 2016 január 10.
  Végre valaki kimondta az igazat, bár a szolgasajtó értetlenkedik, és csak a lényeget nem írja meg. Aki a mindenkori hatalomnak édes, az jól jár, aki nem az magára vessen. Na ebből lett elege az úszás terén. Semmi politika, csak igazságérzet.
 • 2015 december 22.
  Egyedinek számító lakossági fórumot tartott december 18-án, pénteken a szocialista párt kőbányai szervezete. A fórum médiatörténeti különlegesség is volt egyben: élő internetes közvetítésen keresztül látható volt a világhálón, elsőként Kőbányán.
 • 2015 december 11.
  Beszélgessünk ismét Újhegy közbiztonságáról! Széchenyi általános iskola aulája, Újhegy sétány 1-3. 2015. december 18. 16.30
 • 2014 október 10.
  Mit kell tudni a 2014 október 12.-i választással kapcsolatban? Segítünk megválaszolni a választással kapcsolatos kérdéseket.
 • 2014 október 9.
  "Nagyon sok biztatást, jó tanácsot kaptam az itt élőktől, amiért hálával tartozom. Köszönöm, hogy megérttették velem, mi október 12. valódi tétje: a remény."
 • 2014 szeptember 16.
  A köznevelési államtitkárság arra kérte a minap az ellenzéki pártokat, hogy „ne használják kampányra az iskolakezdő diákokat és a szülőket.” A Fidesz szerencsére most is mindent jól és főleg ízlésesen csinál. Nézzünk egy konkrét példát Kőbányáról!
 • 2014 szeptember 9.
  A fideszes kerületi vezetés eddig is rosszul használta a közbeszerzés eszközét, most azonban két pályázaton önmagukat is sikerült alulmúlniuk. 260 millió adóforint sorsa volt a tét – kétlem, hogy akkor is így bánnának ezzel a pénzzel, ha maguk dolgoztak volna meg érte!
 • 2014 augusztus 14.
  Augusztus 11-én megállapodás született a három baloldali párt kőbányai szervezete között a választási együttműködésről. Ennek értelmében a Demokratikus Koalíció indíthat polgármester-jelöltet a kerületben. Így velem biztosan nem fognak találkozni a polgármesteri szavazólapon.
 • 2014 július 9.
  Vajon a kőbányai Fidesz kész kiállni a kerületért, amikor Lázár János kancelláriaminiszter fenyegeti a fejlesztéseket?
 • 2014 június 30.
  Aktuális kormányunk épp most bünteti az egész fővárost a közlekedés-fejlesztési pénzek megvonásával. A kőbányai fideszes vezetésnek ehhez láthatóan egy szava sincs.
 • 2014 június 27.
  Kiderült, hogy a kőbányai Fidesz még akkor sem mer szembefordulni főnökével, Lázár Jánossal, ha a következő hat év kerületi fejlesztéseiért kell kiállni.
 • 2014 június 18.
  Most induló kisfilm-sorozatunkban kerületünk történetének sokszor méltatlanul elfeledett értékeit, legizgalmasabb történeteit mutatjuk be.
 • 2014 június 12.
  2015-ben beszünteti működését a Danone tejipari üzeme a Keresztúri úton. A sokkszerű bejelentés épp elég nagy baj. De rávilágít egy sor mélyebb kőbányai problémára is.
 • 2014 május 21.
  Május 22-én dönthet a kerületi önkormányzat Somlyódy Csaba javaslatáról, aminek értelmében egy krízisalapból pályázhatnának támogatásra Kőbánya legkisebb, bajba került vállalkozásai.
 • 2014 május 18.
  Európai parlamenti választást tartunk május 25-én. Bár már tíz éve az Unió tagja Magyarország, ez a választás sokak számára idegen. A jellemzően alacsony részvétel azt tükrözi, hogy nem tartjuk fontosnak, kiket küldünk az Európai Parlamentbe.
 • 2014 május 14.
  A kerület több háziorvosi rendelője igencsak romos állapotban van. Somlyódy Csaba szocialista önkormányzati képviselő ezért azt javasolta, hogy az önkormányzat kezdjen hozzá a rendbetételéhez.
 • 2014 április 30.
  A Hír24 számolt be róla, hogy az önkormányzat döntése nyomán megkezdték régi, száz éves épületekbontását a Noszlopy utcában. Az alábbi videó megnézése nyomán legalább két kérdés merül fel. Nem lehetett volna jobban előkészíteni a lépést?
 • 2014 április 22.
  Májusban mutassuk meg újra, az európai parlamenti választáson is, hogy nem hagyjuk magunkat! A tét: kelet vagy nyugat! Olyan európai képviselőkre van szüksége Magyarországnak, akik nem keménykedni, hanem dolgozni járnak Brüsszelbe.
  Akik partnerként és lehetőségként tekintenek az Európai Unióra, és nem ellenségként.
 • 2014 április 17.
  Az összes vállalkozás teljes könyvelését bekötnék az Adóhivatal online rendszerébe. Az Orbán-rendszer eddigi tevékenységét ismerve, ez több mint aggasztó. Somlyódy Csaba azt is elmagyarázza, miért.
 • 2014 április 17.
  A Fidesz által felkért szakértő jelentése, sőt, Áder János testvére is durván kritizálja az oktatási rend- szer szétverését, Hoffmann Rózsa és a Klebelsberg Központ működését. Nagynevű tanárok tiltakoznak a méltatlan minősítési procedúra ellen.
 • 2014 március 28.
  Az autósok és a külső kerületekben élők mindennapjait felforgató intézkedésre láthatóan nincs felkészülve se a főváros, se a kerületek. Parkolási káosz fenyeget, és fizetős zónába kerülhet Kőbánya is.
 • 2014 március 27.
  Az MSZP mécsesgyújtással emlékezett a napokban Komáromi András vállalkozóra, tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi kőbányai képviselőjére. Szomorú, elgondolkodtató történet végére került pont. Ez lenne az Orbán-rendszer igazi arca?
 • 2014 február 21.
  Megbízatásának lejárta előtt három évvel, múlt év november végén lemondott a KSC elnöki posztjáról Őcsi Gábor.
 • 2014 február 18.
  Dübörög a kampány Kőbányán is. György István a kormánypárt jelöltjeként szinte naponta jelenik meg a hírekben, amint különböző beruházások felavatásánál tüsténkedik, profi szalag-átvágóként.
 • 2014 február 14.
  Annyit látni, hallani a rezsicsökkentésről mostanság, és akkora ferdítésekre épül az egész Fidesz-csinnadratta körülötte, hogy komolyan fel tudom húzni magam rajta.
 • 2014 február 1.
  A közös képviselő vagy az intézőbizottság térítésmentesen köteles tájékoztatni a tulajdonosokat a rezsicsökkentések végrehajtásáról.
 • 2014 január 27.
  Interjú Somlyódy Csaba polgármesterjelölttel
 • 2014 január 17.
  A bevásárlóközpont építését civilek tiltakozása késleltette, a megnyitása pillanatától veszteséges volt. Most eladni próbálják, potom 35 milliárdért – ám ennyit messze nem kapnak majd érte. Ez a KÖKI. De mi, vásárlók, mit remélhetünk?
 • 2014 január 9.
  A lakók ezt másképp látják. Szétvert falak, beázott pincék, hozzá nem értő szerelők, barbár és értelmetlen fairtás. Csak néhány a panaszok közül, amelyek Somlyódy Csaba néhány hete tartott fogadóóráján elhangzottak.
 • 2013 december 20.
  Öt dél-pesti kerület szocialista képviselői és jelöltjei megállapodtak abban, hogyan dolgoznak a rendért és a biztonságért. Kőbányát Somlyódy Csaba képviselte a közös nyilatkozat aláírásán.
 • 2013 december 3.
  Somlyódy Csaba szocialista önkormányzati képviselő Burány Sándor és Lukoczki Károly MSZP-s parlamenti képviselőjelöltekkel együtt hallgatta meg, mik az aktuális problémák az Újhegyi lakótelepen és mit tehetnek azok megoldásáért.
 • 2013 december 2.
  Egész Budapest hatalmas építkezési és közlekedési káosztól szenved, mert zajlanak a kampány-beruházások. Kőbánya sem úszta meg: nem kevés bosszúságot okoz az itt élőknek, hogy november elején elkezdődött a 3-as villamos vonalának felújítása.
 • 2013 december 2.
  Még mindig több a megválaszolatlan kérdés a Liszt Ferenc repülőtér működésének szabályszerűsége, és engedélyei körül. A környezetvédelmi hatóság emberei nemrég egy „eldugott” közmeghallgatáson mismásoltak.
 • 2013 november 27.
  Sok jel mutat arra, hogy a Népliget körül valami „nem kerek”. A kőbányai önkormányzat látszólag a tömegsport jelenlétét erősítené, de a hivatalos iratok valamiféle titokzatos „Fradiváros” koncepció megvalósítását sugallják.
 • 2013 november 27.
  Bizonyára sokan elgondolkozunk az iskolába, munkahelyre araszolva a dugóban, hogy milyen volt a közlekedés régebben Kőbányán. Közlekedés- és társadalomtörténeti időutazás indul!
 • 2013 november 27.
  Mennie kellett, száműzte a kerületi Fidesz-többség Pataki István vasmunkás, ellenálló szobrát Kőbánya főteréről, a Szent László térről. A lépés Somlyódy Csaba MSZP-s képviselő szerint beleillik a jobboldal budapesti „takarításába”: a hatalomnak nem tetsző alkotásokat elvitetik, az utcákat átnevezik, és például turulszobrokat állítanak.
Hírek