"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."
 • 2018 április 22.
  Ha létezik pártsemleges közügy, akkor az a közterületi szemetelés visszaszorítása. A szemléletformáláson múlik minden. Igaz, a gondolkodás megváltozása csak sok év múlva válik láthatóvá az utcán. Én már gondolkodtam azon, miként lehetne elindítani ezt a szemléletformálást a kerületben.
 • 2018 április 15.
  A kis szemét vonzza a nagy szemetet, ez a köztisztasági alapelv. Mostanában egyre több kis szemetet látok Kőbányán, jó lenne megakadályozni az illetékeseknek, hogy ezek egyre nagyobb kupacokká váljanak.
 • 2018 április 5.
  A választások előtt három igen fontos témát „eldugatott” a kőbányai fideszes vezérkar. A közbiztonság és az iskolák mellett a pénzügyek állását sem akarták nyilvánosan megosztani a képviselőkkel és a helyi nyilvánossággal. Így többek között azt sem lehet hivatalosan megtudni, hogy a Hős utca rendbe tételére beígért kormányzati milliárdok vajon hol és miért keveredtek el. És a titkolózás miatt az sem igazán tiszta, hogy a legfrissebb Kőbányai Hírekben öles betűkkel közölt - állítólag fejlesztést szolgáló - 8,7 milliárd forint az saját, kerületi pénz vagy inkább az állam és/vagy az EU pénzével dicsekednek, esetleg blöff, azaz ordas nagy ,,kampánykamu" az egész.
 • 2018 április 3.
  A rendőrségi beszámoló mellett még két, az iskolákkal kapcsolatos, „átalakításról szóló” önkormányzati anyag is ripsz-ropsz eltűnt a helyi nyilvánosság elől. Nyilván nem hiányzott egy újabb kényes ügy. Így csak találgatni lehet, mi van a háttérben. Lehet, hogy teljes egészében elveszi az állam az iskolákat?
 • 2018 március 29.
  Választás előtt a pökhendi és lenéző kőbányai vezetés nem akarta hagyni tényekkel megzavarni az emberek fejét. Mesésen megvédte itt is őket az igazságtól. Tehát - hol volt, hol nem volt, az éves rendőrkapitányi beszámoló. Egyszer még úgy volt, hogy tárgyalja a testület, aztán úgy lett, hogy nem tárgyalta, de még meg sem lehetett részletesebben ismerni. Nem nehéz rájönni, hogy miért: nyilvánvalóan cáfolta volna a „Kőbánya = problémamentes kerület” képet…
 • 2018 március 26.
  A „lábukkal szavazók” mutatják meg „egy fejlődés” valódiságát. Kőbánya 4.474 felnőtt (ami gyerekekkel együtt cirka 7.500 - egy kisebb város) kőbányai lakos szám csökkenést „könyvelhetett el” 4 év alatt. Ennek ellenére ebben az évben még direktebben és harsogóbban dől a „soha sem látott” fejlődésről szóló lufifújó propaganda. Korábban megígértek itt mindent, virágzó kulturális negyedet, virágcsarnokot, pazar egészségügyi intézményeket. Ám nagyjából pont ezekből nem lett semmi a fideszes városvezetés uralkodása alatt. Inkább annak asszisztálnak, amit a központi kormányzati akarat ide akar telepíteni.
 • 2018 március 18.
  Blama vagy előrelátás? Kőbánya egyik vezetője ajnározta a helyi kínai közösséget egy köszöntőben, majd rá néhány nappal nemkívánatosnak minősítették őket is egy önkormányzati határozatban. Ami látszólag blama volt, de lehet, hogy „előrelátás” – a kormány szerint ugyanis a migráció (értsd gazdasági el- és odavándorlás) nem alapvető emberi jog, ergo az Unió alapelve a „személyek szabad mozgásáról” szintén „szemétdombra való”. Ez a tiltási szándék tehát az elmenni akaró magyarokra is vonatkozik! Sokan ismerik az ilyen „mozgáskorlátozást” Rákosi és Kádár idejéből. Kék útlevél, piros útlevél, 5 évente egyszeri utazás nyugatra, minimális valutakeret, határsáv, igazoltatások és a becsukott ország jelképe a „vasfüggöny”. Egy dupla soros kerítés (fidesz trolloknak: soros, azaz sorban). Nem keresem a téteket április 8-ra – szembejönnek…
 • 2018 március 11.
  Kőbánya „világhírű lett”, csak az a baj, hogy ezt nem önnön nagyszerűségének, hanem a kancelláriaminiszternek, valamint a kormány és a „legkövetőbb” helyi vezetés szociális érzéketlenségének köszönhetően. Kőbányán a jobboldali vezetők ugyanis „kevés együttérzéssel” bánnak a nehéz sorsú, mondjuk ki - szegényebb - honpolgárokkal. Útban vannak ugyanis.
 • 2018 március 4.
  Ahogy a blamás „stop-soros” „kötelező” határozatot bármiféle ellenállás nélkül a polgármester szolgaian előterjesztette, a fideszes többség a Jobbik asszisztálásával értelmezés és megfontolás nélkül elfogadta, az utolsó kétely is elillant afelől, hogy ha alkalmuk nyílik rá, tényleg megszűntetik a ma működő budapesti önkormányzati- és kerületi rendszert. A korábban napvilágra került tervek szerint Budapest 1 „belvárosból” és 4 „külső” kerületből állna. Amiből egyik sem kezdődik vagy végződik Kőbányával. Bár maga Orbán Viktor, a Kedves Vezető cáfolta, hogy ő maga vagy a kormány meg akarná szüntetni az önkormányzatiságot a fővárosban és vidéken, de mi emlékszünk arra is, amikor azt mondta, hogy ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit teszek. És ez most is így van. 2010-ben állítólag még a fideszes lobbi állt ellen ennek a változásnak. A forgatókönyv szerű intézkedések ugyanakkor jól követhetőek egy korábban napvilágot látott belső elemzés alapján. A közelgő parlamenti választáson tehát az is a tét, hogy megmaradhat-e a hivatalos Kőbánya, mint önálló kerület vagy visszajön-e a tanácsrendszer legrákosistább megoldása, a pártközpontból kinevezett „elöljáró” mellé majdan áldemokratikusan, „szabadon választható” utcabizalmik („képviselők”) rendszere. Ezek után a kőbányaiak közös vagyona pedig már nem az itt lakókat, hanem feltehetően az ismert csókosokat gazdagítja - kontrollálhatatlanul.
 • 2018 március 2.
  Stop-Soros határozatnak indult, de orbitális melléfogás lett belőle. A fideszes „biodíszlet” egy mukkanás nélkül asszisztált ahhoz a döntéshez, aminek eredeti célja szerint látszólag távol tartják a kerülettől a civil szervezeteket és a gazdasági bevándorlókat. A kőbányai szervilizmus a „sorosozás” elhagyásával azonban félrecsúszott: nem a „sorosistákat” negligálták, hanem általánosságban a máshonnan származó munkavállaló-jelölteket, akiknek itthoni alkalmazását ráadásul elősegíti a kormány.
 • 2018 február 5.
  Kőbánya jelenlegi polgármestere 2006 óta a hivatal vezetői közé tartozik. Ebből a közel 12 évből csak 2 évig (2008-2010 ősze) nem volt mögötte testületi többség. Az utóbbi években fokozatosan majd’ minden érdemi döntési hatáskört saját maga alá gyömöszölt. A szokásos „semmittevés” és „én mindent megtettem” jegyében a legutóbbi képviselő-testületi ülésen a Bihari út 8/c ügyében ismét előadta a „tehetetlenül vergődő” hattyú halálát: alaptalanul vádaskodott, csúsztatott, félreinformált, a valóságot mutató tények figyelembe vétele nélkül. Engem pedig a Bihari úti fejleményekért közvetett és közvetlen felelősnek tüntetett fel. Pedig ha a dolgok mélyére nézünk, nem kizárt, hogy valamiféle büntetőjogi számonkérhetőség is előkerülhet éppen az ő felelőtlensége mellett.
 • 2018 január 28.
  Alkalmasint az önökéből és az enyémből is. Lehet, hogy erős a cím, de sajnos nem lehet másképpen kifejezni azt, hogy bebizonyosodott: minden beleölt milliárdok és gyűlöletkeltés ellenére a kormány - erről hallgatva - mégis csak befogadott idegeneket. És itt nem a „fizetővendég” kötvényesekről van szó, hanem egy kisebb falunyi emberről. 1300 csak tavaly. És ha minden igaz, nemsokára Kőbánya az Európai Unió befenyítése után (2016 január) a „betelepítőket” és a soha, sehol nem látott Soros-tervet fogja határozatban elítélni (az írás végén mellékelem a típusszövegét). Mégis csak megmondják a kőbányai vezetésnek is, hogy merre az előre és közel sem annyira a maga ura?
 • 2018 január 21.
  Milliárdos Fradiváros és vele átellenben (köztük vasút és 2 ipari telek) a Bihari út 8/c. Előkészítetlenség, a tájékoztatás teljes hiánya, szociális érzéketlenség, végrehajtandó diktátum – nagyjából ezek jelzik, hogy miként is bánik a Bihari út 8/c. alatti ingatlanban lakókkal valami miatt kőbánya polgármestere. Aki 2012 óta az ezzel kapcsolatos „hatáskörnek” is egyszemélyi letéteményese. Mindez lehet érdektelenség, lehet felelőtlenség. De lehet, hogy valami más?
 • 2018 január 15.
  Ahogy áll a kőbányaiak és az ittlakó, de „ismeretlen”, nem kőbányaiak aránya, a történtek után akár igaz is lehetne. Kőbányai bankot rabolt egy, a hírek szerint Kőbányán lakó férfi még tavaly. Rajtavesztett, de érdekes módon nem sokkal előtte kiemelt méretben szellőztette a Kőbányai Hírek, hogy milyen biztonságos Kőbánya. „Fejlődik” és „minden szép és jó”. Az országos hírekben meg a bankrabló meg a drogproblémák. Most jöhetnék megint azzal, hogy bezzeg én szóltam… De nem teszem, megelégszem azzal, hogy újra jelzem: a valóság sajnos megint „pofán csapta” a kőbányai álomvilágot.
 • 2018 január 14.
  Ismét megjelent 5 milliárd értékű munkásszállás fejlesztő pályázat. Az előző ilyen kapcsán hívtam fel az előkészítetlen belföldi vendégmunkás (szakszóval migráns) telepítések veszélyeire a figyelmet, amiért jól meghurcoltattak a kormánymédiában. Ez évben valószínűleg nekilátnak a Fradiváros építésének, ahol meg komoly szükség lesz nem csak szakképzett munkaerőre. Mivel Kőbánya nem a központi akarattal szembeszálló kerület, kicsi az esélye annak, hogy ha „kell”, ne legyen. Az ügy kőbányai vonatkozásait mérlegelve sokkal inkább az derül ki, hogy ha változatlanul nem foglalkozik a helyezettel érdemben a vezetés, mindez csak a kőbányainak nem lesz jó.
 • 2017 december 5.
  Kettős mérce nem csak az élet egyéb területén van, hanem Kőbányán is: miközben a helyi nyugdíjasoknak szánt eseménytől sajnálták a „filléreket”, másnak ezt simán odaadták. Hiába, mindig vannak egyenlőbbek.
 • 2017 november 27.
  Itt az idő, hogy lépéseket tegyen drogügyben Kőbánya vezetése. Mivel több idő kell hozzá, első lépésként ideje alaposabban felülvizsgáltatni a csaknem egy évtizedes kőbányai drogstratégiát. A szinte naponta kipattanó drogos hírek jelzik, hogy valamit ebben nem jól tesz a kerületvezetés. Igaz, nem csak ebben nem tesz jót és jól…
 • 2017 november 22.
  Ellenségkreálás, a tények elhallgatása és/vagy elferdítése – ebben „erős” a kormánypárt országosan és Kőbányán is. Aki pedig más véleményen van, azt eltakarítják az útból. Mondanak rá kígyót-békát, de főleg az odafigyelő ember számára azonnal kiszúrható és idegesítő blődséget és ezzel úgy gondolják, hogy letudták a problémát. Mondhatnánk, a lenézés mesteriskoláját mutatják be.
 • 2017 november 8.
  Lejárató és pocskondiázó akciót indítottak ellenem – gyaníthatóan megrendelésre – a kőbányai problémák leplezésére. Ez is jelzi, hogy valós, reális, a Fidesz számára kellemetlen és kínos problémára hívtam fel a figyelmet. Úgy néz ki, városi politikus létemre „tényező” lettem ezzel, ha már az egyik „parlamenti párt” elnökének lejáratásánál kipróbált technikával estek nekem az országos médiájukban.
 • 2017 november 5.
  A magyarországi migráns jó migráns, őket szívesen látja Kőbánya vezetése is. De abba nem gondolnak bele, hogy előkészítetlen bejövetelük várhatóan komoly, főként negatív következményekkel járhat. Például erősödhet a drogprobléma. Amit viszont egyelőre kezelni sem képesek.
 • 2017 október 30.
  Az évek sora alatt hozott összefüggéstelen intézkedésekkel, de főleg a vezetés tehetetlensége miatt jutott el Kőbánya oda, hogy a csóródrogosok kedvelt helye lett. Az egyik bázist talán végre felszámolják, ám hosszú távon még mindig nem látszik, hogy a vezetés hogyan akar úrrá lenni az égető problémán.
 • 2017 október 15.
  Alighanem szintet lépett a hihetetlen fejlődés apostolaként tündöklő kőbányai önkormányzati vezetés: hosszútávú, értelmes és emberi megoldás helyett a Hős utcai drogtanya gondját inkább jelképesen a szőnyeg alá dugja. Egy laza gettósítással.
 • 2017 október 12.
  Már késésben vagyunk, haladéktalanul neki kell látnunk az elmúlt 7, de leginkább az utóbbi 3 év felelőtlen és pökhendi látványpolitizálása okozta károk felszámolásának. Első lépésként a kutyások parkokbeli szabad mozgását kell visszaállítanunk, hogy el lehessen kezdeni megállítani a drogzugok- és drogtanyák terjedését, a szinte zavartalan közterületi drogfogyasztást. Amúgy is időszerű a kőbányai együttélési rendelet felülvizsgálata és nem rövid a folyamat. Az októberi testületire napirendi pontként és előterjesztéssel már benyújtottam a javaslatomat. Csupán csak az kell hozzá, hogy a testület többsége is érzékelje a valóságot.
 • 2017 október 8.
  Igen jópofa, önmagában helyes és támogatható üggyel igyekszik elfedni például a Hős utcai, a drogzug- és más problémákat is a kőbányai vezetés. Ám egy kedves gesztusból sikerült pont az ellenkezőjét kihozni. Ami „összejött”, az nem kedveskedésnek látszik, hanem sokkal inkább komolytalannak és alkalmatlanságot igazolónak.
 • 2017 október 2.
  A Hős utca mellett a drogzug-központ jelenség rombolja csak igazán a kerület jó hírét, a propagandalózungok ezen nem javítanak. A kábítószerhelyzettel a rendőrség is birkózik, az önkormányzat meg nem igazán akar érdemben foglalkozni. A vezetés a droghelyzetet „csak” drogügynek tartja. Miközben Kőbánya esetén ez jóval bonyolultabb és – sajnos – egyszerűbb is egyben.
 • 2017 szeptember 24.
  A hírek szerint a rendőrség sem bír igazán a Hős-utcával. Az évek alatt hozott sok rossz, de leginkább elmaradt kőbányai intézkedésnek meg a szomszédos kerületek saját szempontjukból érthető döntésének lett az egyik következménye ez a Hős utcai drogbalhé. És egyelőre nem látszik, hogy a kerületi vezetés észrevenné, hogy komolyat hibázott, és a Hős utcánál messzebb mutató kőbányai droghelyzetből kiutat jelentő megoldáson törné magát…
 • 2017 szeptember 17.
  Kőbányai civil weblap és facebook oldal ellen furcsa hatósági eljárás folyik a városházán. Lehet, hogy ez már összefügg azzal, hogy – a hírek szerint - központi kampány-iránymutatásban részesül a kerület vezetője is. Ennek egyik eleme lehet, hogy mindenkinek, főleg a képviselőknek csak szépet és jót szabad mondaniuk.
 • 2017 szeptember 14.
  Valamit nem jól csinál a helyi vezérkar és polgármester, mert se Kőbánya hírneve, se balhémentes képe nem igazán akar javulni. A sokmilliós propaganda ellenére sem.
 • 2017 szeptember 10.
  4 milliárdért egy „rövid expovillamos” vonal épül meg 2020-ig, az Eucharisztikus Világkongresszusig Kőbányán. A szükségességéről és fenntartási költségeiről hatástanulmányt nem láttunk. Miközben 2 milliárd már esetleg légkondira és akadálymentesítésre lenne költhető a 3. metrón. Kicsi esélyét látom, hogy Kőbánya polgármestere, aki híresen „nagy városfejlesztőnek” propagálja önmagát, ezt is ne Kőbánya „soha nem látott fejlődéséhez” csapja, miközben a kerületnek köze nem sok van hozzá.
 • 2017 szeptember 4.
  A „nagy mellény” előbb-utóbb megbosszulja magát. Mint most. Nem kellett volna mindenfelé harsogni és elhitetni, hogy sohasem látott vagyona lett az önkormányzatnak 7 év alatt. Mert itt mindenre jut, itt olyan fejlődés ment végbe, hogy ez egy új időszámítást igényel. Láthatóan nagyon kell a pénz a kerületi önkormányzatnak, mert a kormányzati segítségkérés mellett eladna három értékes ingatlant is. De mire is kell a pénz? Netalán lyukas a büdzsé?
 • 2017 augusztus 27.
  Többen kerestek meg az előző írásom után kétségeikkel. Egyre több „nem idevalósi szakival” találkoznak és most már nem is annyira magyarokkal. Ha már a kórházakban vannak a migráns vendégmunkások jó pénzért, vajon Kőbányán mennyi ilyen van már? Itt laknak vagy dolgoznak inkább? Nem törik le a magyar fizetéseket?
 • 2017 július 23.
  Nem történt semmi különös, csak a szokásos: a kerületi vezetés feje felett intézett egyik látványberuházás kicsivel drágább lesz. Avatni meg majd lehet a választás előtt.
 • 2017 július 17.
  Tudatos városfejlesztés címén megint csak pongyola módon előkészített lakóparképítés zajlik a kerületben. Sőt, a jelenlegi vezetés ugyanazt a baklövést követi el, amiért egy korábbi városvezetést élesen kritizált.
 • 2017 július 10.
  Kőbánya polgármesterét nem érdekli, hogy az állam jogtalanul elszipkáz majd’ egymilliárd forintot a kerülettől. Más felelős városvezető perelt ezért, s egyelőre nyert is. A kerület erős embere meg csak hallgat. Vajon miért?
 • 2017 július 2.
  A számok és a tények ugyebár nem hazudnak, azokat csak egyféleképpen lehet(ne) értelmezni. Ilyen tény lehetne például Kőbánya anyagi helyzete: ami a látszattal és a láttatottal ellentétben korántsem olyan „dicsőséges”. Erre úton-útfélen még azzal kérkedni, hogy nagyon sokmilliárdos a kerület vagyona, miközben pontosan tudja a vezetés, hogy nem egészen így van, erősen megközelíti a csalás kategóriáját. Most adta el az önkormányzat a Városházával szemközti területet…
 • 2017 június 28.
  Amiről én csak gyanakodtam, azt egy kiváló újságírói elemzés bebizonyította: a kormányzó erőket egy jelentős trollhadsereg is segíti. És ezt a módszert a helyi vezetés is előszeretettel alkalmazza saját előnyére, illetve más kárára. A 80 milliós helyi propagandaköltségből futhatja erre is.
 • 2017 június 22.
  Kissé megirigyeltem a IX. és a XIX. kerületi fociszeretőket: tavaly és idén ők örülhettek bajnokságot nyert csapatuknak. Na de mi van Kőbányával? Miért nem igazodik a kerület és vezetője a pártkövetelményekhez?
 • 2017 június 11.
  Nem akartam én, hogy beváljon az előérzetem, de sajnos bejött. Az értelmetlen SIM-kártyás intézkedés egyelőre több kárt okoz, mint hasznot hajt. És az áldozatok között kerületi emberek is vannak, sőt lesznek is még.
 • 2017 június 5.
  Kis túlzással hétről hétre más ötletet valósítanának meg Kőbányán – na nem a helyi vezetés aktivitását és kreativitását mutatja ez. Sokkal inkább azt, hogy mivel itt nincs erős városfejlesztési irány és erős városvezetés, itt bármit meg lehet csinálni, függetlenül attól, hogy szükség van-e rá vagy sem.
 • 2017 május 28.
  Megint sikerült valamit pocsékul kivitelezni, ezúttal a kerület egyik forgalmas közútját. Ilyen lépésekkel halad a jövő felé a kerület. Voltaképpen hét éve nem is ismerjük, merre van ez a jövő.
 • 2017 május 21.
  Látszólag Kőbányán minden rendben van a közbiztonsággal, ám, ha kicsit mögé nézünk a számoknak és a tényeknek – ahogy legutóbb maga a kőbányai kapitány tette -, sajnos nincs különösebb megelégedettségre okunk. Mivel a lakókörnyezet minősége nem változik, így a változatlanság garantálva van. Az emberek a lakóhelyválasztási megoldásaikkal jobban helyén kezelnek egy kerületet, mint amit a Kőbányán is sokmillióval kitömött helyi sikerpropaganda láttat.
 • 2017 május 11.
  Volt, nincs: mármint az a törvénymódosítási javaslat, amellyel „könnyített adónemmel” fenyegették volna tovább mások mellett a kőbányai ebek gazdáit is. Ám ettől még senki sincs biztonságban.
 • 2017 május 7.
  Létezik megoldás az egyre inkább káoszba forduló helyi, budapesti és országos szemétproblémára. Ennek első lépése a legfontosabb. Mert különben a kőbányaiak által is befizetett pénzek elveszítik közpénz jellegüket.
 • 2017 április 23.
  Az érdemi megoldásoknak nem híve a kerületi városvezetés, csak a látványos intézkedéseknek, amelyekkel legtöbbször magától eltolja az ügyeket, regulázza és bünteti a helyi lakosokat. Ez világosan látszik most a lomis és korábban a kutyás ügyekből is.
 • 2017 április 21.
  Talán minden eddiginél súlyosabb gondot okozott a kerületben a lomtalanítás. Sokak biztonsága veszélyben volt. Pedig megoldható lenne a probléma, hiszen pont az van döntési helyzetben, aki hangosan hárít és mást hibáztat.
 • 2017 április 11.
  Nagyon úgy tűnik, hogy a szupernek beharangozott Kerepesi úti orvosi rendelőből egy korszerű romhalmaz lett. Összetákolt munka, amelynek következményeként éppen az ott dolgozók betegedtek meg.
 • 2017 április 9.
  Igazából semmi nem indokolta, hogy a kőbányai vezetés újból elővegye a MÁV-telepiek ügyét, ha csak az nem, hogy azt hirtelen felkapta az országos média, és így jelezni kellett, hogy ők mégiscsak szívükön viselik az ott élők sorsát. Pedig nem.
 • 2017 március 31.
  Meglehetősen élénk érdeklődést váltott ki az elvetett lakáskarbantartási támogatási javaslatom egyes emberekből. De feltehetően tisztességtelen szándék vezérelte őket.
 • 2017 március 28.
  Nem történt más, csak a szokásos: a kerületi városvezetés újfent leverte a lakáskarbantartási támogatási javaslatomat. Mindenféle mondvacsinált indokokkal. Holott az ügy mögé tekintve, egy kis svédcsavarral kiderül, hogy voltaképpen ki is itt a nem megfelelő ember.
 • 2017 február 19.
  Három éve javasoltam a kőbányai vállalkozások rendszerszerű támogatását, hogy minden kőbányainak csökkenjenek a helyi fizetnivalói. Akkor ezt lesöpörte az asztalról a fideszes városvezetés. Erre most elorozva az ötlet látható részét, öncélú „vállakozásfejlesztő” patrónusként propagálják magukat. Hozzáértés hiányában – a kőbányaiaknak sajnos - nem jól sikerült a lenyúlás. A tervezett program is csak arra lesz jó, hogy lobogtatni lehessen a Kőbányai Hírekben és a lakájmédiában íratott cikkekben.
 • 2016 december 9.
  Bár már hatodik éve regnál a jelenlegi városvezetés, még mindig nem látszik, hogy honnan hova akarnak eljutni, mit akarnak varázsolni Kőbányából. Egyelőre csak a kötelező feladatok ellátása megy, ami persze dicsőségként van beállítva. Újabb lehetőségek meg nem teremtésével pedig hátrányba kerülnek a kőbányaiak a többi kerülethez képest is. A helyben megfúrt, és/vagy elmaradt fejlesztésekről pedig csend van.
 • 2016 december 4.
  Kőbányán is nagyon sokan használnak feltöltős kártyát mobiltelefonozáshoz – ám pártunk és kormányunk jóvoltából ez mostantól alaposan megkeseríti az életüket. A kerületben várhatóan közel 30 ezer embert vegzálnak majd az illetékesek – feleslegesen.
 • 2016 november 20.
  Nem csodálkozom azon, hogy szelektíven működik a kőbányai polgármester memóriája, elvégre micsoda skandalum lenne az ő szempontjából, hogy egy olyan ötlet valósult meg, amit korábban egy ellenzéki képviselő vetett fel…
 • 2016 november 15.
  Az oktatási rendszer legújabb farigcsálása oda vezethet, hogy nem maradnak még a kőbányai iskolákban sem olyan munkavállalók, akik az intézmények napi működését biztosítani képesek. Pedig Kőbánya fizet, mint a köles: csaknem 1 milliárdot visz el a kormány januártól.
 • 2016 november 3.
  Rejtve, a nyilvánosság és a lakosság csaknem teljes kizárásával történik a Népligetbe megépíteni tervezett sportingatlan-komplexum előkészítése, holott egyes hírek szerint jövőre akár már felvonulhatnak a munkagépek. Holott állítólag a polgármester a nyíltság híve.
 • 2016 október 11.
  Még lehet tovább boncolgatni a népszavazás általános tanulságait. A Fidesz orbitális bukását is benne - önmagához képest. Láthatóvá vált, hogy a kormányváltást akarók aránya legalább akkora, mint a Fidesz-tábor, ha nem nagyobb. De ez nem jelent még automatikusan kurzusváltást…
 • 2016 szeptember 18.
  Csak úgy repkednek a kőbányai közpénzek a lehető legkülönfélébb módon. A legutóbbi eset után el kell bizony gondolkodni azon, hogy vajon mennyi helyre és milyen kreatív megoldással folyhat el még adóforint, amiről nem tudok, nem tudunk.
 • 2016 március 30.
  Egyre fogy az idő és egyre biztosabb, hogy a polgármester nem kívánja figyelembe venni a kutyások javaslatait. Egy valami felejtődött el: a fellengzősen hirdetett fejlesztések megvalósulásához is időre van szükség. Ide kattintva mindenki eldöntheti, hogy elég lesz-e? Vagy ugyanitt egy gombnyomással csatlakozik a tiltakozók táborához.
 • 2016 március 20.
  Környezetszennyezés és állatkínzás. Alapesetben mindkettőt büntetni rendeli a Büntető Törvénykönyv. Viszont abban a kőbányai történetben, ahol mindkét tény egyértelmű, közel másfél éve nem történik látványosan semmi.
 • 2016 február 21.
  Ezévi második testületi ülésén a Kőbányai Önkormányzat elfogadta a költségevetését. Csak is kizárólag olyat, amit önmaga talált ki önmagának.
 • 2016 január 20.
  Példátlanul szigorúan bánik el a fideszes többség - érdemi megkérdezés nélkül - a felelős kőbányai kutyatartókkal (is), hiszen egy igen kemény rendelkezéssel kitiltja az összes ebet és gazdájukat a kerületi közparkokból. A döntés az elemi felháborodás ellenére még mindig változatlan. Ez a kis gyűjtemény - a tényszerű megmutatással - az üggyel kapcsolatos pártatlan véleményalakításhoz kíván segítséget nyújtani.
 • 2014 július 14.
  Várostörténeti sorozatunk második részében az elfeledett kőbányai szőlészet-borászat nyomába eredünk.
 • 2014 június 18.
  Most induló kisfilm-sorozatunkban kerületünk történetének sokszor méltatlanul elfeledett értékeit, legizgalmasabb történeteit mutatjuk be.
 • 2013 december 12.
  Somlyódy Csaba szocialista önkormányzati képviselő Burány Sándor és Lukoczki Károly MSZP-s parlamenti képviselőjelöltekkel együtt hallgatta meg, mik az aktuális problémák az Újhegyi lakótelepen és mit tehetnek azok megoldásáért.
 • 2013 december 6.
  Somlyódy Csaba polgármesterjelölt továbbította a csoki mikulásokat a kőbányai gyerekeknek december 6-án – természetesen egyenesen Lappföldről!
 • 2013 november 27.
  Séta a kutyával, nagy beszélgetések a lakótelepen, helyszínbejárás egy építkezésen - elkapott pillanatok Somlyódy Csabával.
 • 2013 november 19.
  November 19-én mintegy negyvenen jöttek el Somlyódy Csaba fogadóórájára, ahol az akadozó, helyenként botrányos lakótelep-felújítás volt a téma. Mindig érdemes első kézből tájékozódni – az önkormányzat szerint minden rendben, de a helyben élők órákon át sorolták a gyanús, felháborító mulasztásokat!
 • 2013 november 7.
  November 7-én Bajnai Gordon mutatta be a demokratikus ellenzék kőbányai képviselőjelöltjeit a tavaszi választáson. A KÖSZI Előd utcai épületében tartott rendezvényen kérdésekre is mód volt: milyen lépésekre készül Burány Sándor és Lukoczki Károly a Kőbányán élők érdekében?
Hírek