"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."
 • 2017 július 23.
  Nem történt semmi különös, csak a szokásos: a kerületi vezetés feje felett intézett egyik látványberuházás kicsivel drágább lesz. Avatni meg majd lehet a választás előtt.
 • 2017 július 17.
  Tudatos városfejlesztés címén megint csak pongyola módon előkészített lakóparképítés zajlik a kerületben. Sőt, a jelenlegi vezetés ugyanazt a baklövést követi el, amiért egy korábbi városvezetést élesen kritizált.
 • 2017 július 10.
  Kőbánya polgármesterét nem érdekli, hogy az állam jogtalanul elszipkáz majd’ egymilliárd forintot a kerülettől. Más felelős városvezető perelt ezért, s egyelőre nyert is. A kerület erős embere meg csak hallgat. Vajon miért?
 • 2017 július 2.
  A számok és a tények ugyebár nem hazudnak, azokat csak egyféleképpen lehet(ne) értelmezni. Ilyen tény lehetne például Kőbánya anyagi helyzete: ami a látszattal és a láttatottal ellentétben korántsem olyan „dicsőséges”. Erre úton-útfélen még azzal kérkedni, hogy nagyon sokmilliárdos a kerület vagyona, miközben pontosan tudja a vezetés, hogy nem egészen így van, erősen megközelíti a csalás kategóriáját. Most adta el az önkormányzat a Városházával szemközti területet…
 • 2017 június 28.
  Amiről én csak gyanakodtam, azt egy kiváló újságírói elemzés bebizonyította: a kormányzó erőket egy jelentős trollhadsereg is segíti. És ezt a módszert a helyi vezetés is előszeretettel alkalmazza saját előnyére, illetve más kárára. A 80 milliós helyi propagandaköltségből futhatja erre is.
 • 2017 június 22.
  Kissé megirigyeltem a IX. és a XIX. kerületi fociszeretőket: tavaly és idén ők örülhettek bajnokságot nyert csapatuknak. Na de mi van Kőbányával? Miért nem igazodik a kerület és vezetője a pártkövetelményekhez?
 • 2017 június 11.
  Nem akartam én, hogy beváljon az előérzetem, de sajnos bejött. Az értelmetlen SIM-kártyás intézkedés egyelőre több kárt okoz, mint hasznot hajt. És az áldozatok között kerületi emberek is vannak, sőt lesznek is még.
 • 2017 június 5.
  Kis túlzással hétről hétre más ötletet valósítanának meg Kőbányán – na nem a helyi vezetés aktivitását és kreativitását mutatja ez. Sokkal inkább azt, hogy mivel itt nincs erős városfejlesztési irány és erős városvezetés, itt bármit meg lehet csinálni, függetlenül attól, hogy szükség van-e rá vagy sem.
 • 2017 május 28.
  Megint sikerült valamit pocsékul kivitelezni, ezúttal a kerület egyik forgalmas közútját. Ilyen lépésekkel halad a jövő felé a kerület. Voltaképpen hét éve nem is ismerjük, merre van ez a jövő.
 • 2017 május 21.
  Látszólag Kőbányán minden rendben van a közbiztonsággal, ám, ha kicsit mögé nézünk a számoknak és a tényeknek – ahogy legutóbb maga a kőbányai kapitány tette -, sajnos nincs különösebb megelégedettségre okunk. Mivel a lakókörnyezet minősége nem változik, így a változatlanság garantálva van. Az emberek a lakóhelyválasztási megoldásaikkal jobban helyén kezelnek egy kerületet, mint amit a Kőbányán is sokmillióval kitömött helyi sikerpropaganda láttat.
 • 2017 május 11.
  Volt, nincs: mármint az a törvénymódosítási javaslat, amellyel „könnyített adónemmel” fenyegették volna tovább mások mellett a kőbányai ebek gazdáit is. Ám ettől még senki sincs biztonságban.
 • 2017 május 7.
  Létezik megoldás az egyre inkább káoszba forduló helyi, budapesti és országos szemétproblémára. Ennek első lépése a legfontosabb. Mert különben a kőbányaiak által is befizetett pénzek elveszítik közpénz jellegüket.
 • 2017 április 23.
  Az érdemi megoldásoknak nem híve a kerületi városvezetés, csak a látványos intézkedéseknek, amelyekkel legtöbbször magától eltolja az ügyeket, regulázza és bünteti a helyi lakosokat. Ez világosan látszik most a lomis és korábban a kutyás ügyekből is.
 • 2017 április 21.
  Talán minden eddiginél súlyosabb gondot okozott a kerületben a lomtalanítás. Sokak biztonsága veszélyben volt. Pedig megoldható lenne a probléma, hiszen pont az van döntési helyzetben, aki hangosan hárít és mást hibáztat.
 • 2017 április 11.
  Nagyon úgy tűnik, hogy a szupernek beharangozott Kerepesi úti orvosi rendelőből egy korszerű romhalmaz lett. Összetákolt munka, amelynek következményeként éppen az ott dolgozók betegedtek meg.
 • 2017 április 9.
  Igazából semmi nem indokolta, hogy a kőbányai vezetés újból elővegye a MÁV-telepiek ügyét, ha csak az nem, hogy azt hirtelen felkapta az országos média, és így jelezni kellett, hogy ők mégiscsak szívükön viselik az ott élők sorsát. Pedig nem.
 • 2017 március 31.
  Meglehetősen élénk érdeklődést váltott ki az elvetett lakáskarbantartási támogatási javaslatom egyes emberekből. De feltehetően tisztességtelen szándék vezérelte őket.
 • 2017 március 28.
  Nem történt más, csak a szokásos: a kerületi városvezetés újfent leverte a lakáskarbantartási támogatási javaslatomat. Mindenféle mondvacsinált indokokkal. Holott az ügy mögé tekintve, egy kis svédcsavarral kiderül, hogy voltaképpen ki is itt a nem megfelelő ember.
 • 2017 február 19.
  Három éve javasoltam a kőbányai vállalkozások rendszerszerű támogatását, hogy minden kőbányainak csökkenjenek a helyi fizetnivalói. Akkor ezt lesöpörte az asztalról a fideszes városvezetés. Erre most elorozva az ötlet látható részét, öncélú „vállakozásfejlesztő” patrónusként propagálják magukat. Hozzáértés hiányában – a kőbányaiaknak sajnos - nem jól sikerült a lenyúlás. A tervezett program is csak arra lesz jó, hogy lobogtatni lehessen a Kőbányai Hírekben és a lakájmédiában íratott cikkekben.
 • 2016 december 9.
  Bár már hatodik éve regnál a jelenlegi városvezetés, még mindig nem látszik, hogy honnan hova akarnak eljutni, mit akarnak varázsolni Kőbányából. Egyelőre csak a kötelező feladatok ellátása megy, ami persze dicsőségként van beállítva. Újabb lehetőségek meg nem teremtésével pedig hátrányba kerülnek a kőbányaiak a többi kerülethez képest is. A helyben megfúrt, és/vagy elmaradt fejlesztésekről pedig csend van.
 • 2016 december 4.
  Kőbányán is nagyon sokan használnak feltöltős kártyát mobiltelefonozáshoz – ám pártunk és kormányunk jóvoltából ez mostantól alaposan megkeseríti az életüket. A kerületben várhatóan közel 30 ezer embert vegzálnak majd az illetékesek – feleslegesen.
 • 2016 november 20.
  Nem csodálkozom azon, hogy szelektíven működik a kőbányai polgármester memóriája, elvégre micsoda skandalum lenne az ő szempontjából, hogy egy olyan ötlet valósult meg, amit korábban egy ellenzéki képviselő vetett fel…
 • 2016 november 15.
  Az oktatási rendszer legújabb farigcsálása oda vezethet, hogy nem maradnak még a kőbányai iskolákban sem olyan munkavállalók, akik az intézmények napi működését biztosítani képesek. Pedig Kőbánya fizet, mint a köles: csaknem 1 milliárdot visz el a kormány januártól.
 • 2016 november 3.
  Rejtve, a nyilvánosság és a lakosság csaknem teljes kizárásával történik a Népligetbe megépíteni tervezett sportingatlan-komplexum előkészítése, holott egyes hírek szerint jövőre akár már felvonulhatnak a munkagépek. Holott állítólag a polgármester a nyíltság híve.
 • 2016 október 11.
  Még lehet tovább boncolgatni a népszavazás általános tanulságait. A Fidesz orbitális bukását is benne - önmagához képest. Láthatóvá vált, hogy a kormányváltást akarók aránya legalább akkora, mint a Fidesz-tábor, ha nem nagyobb. De ez nem jelent még automatikusan kurzusváltást…
 • 2016 szeptember 18.
  Csak úgy repkednek a kőbányai közpénzek a lehető legkülönfélébb módon. A legutóbbi eset után el kell bizony gondolkodni azon, hogy vajon mennyi helyre és milyen kreatív megoldással folyhat el még adóforint, amiről nem tudok, nem tudunk.
 • 2016 március 30.
  Egyre fogy az idő és egyre biztosabb, hogy a polgármester nem kívánja figyelembe venni a kutyások javaslatait. Egy valami felejtődött el: a fellengzősen hirdetett fejlesztések megvalósulásához is időre van szükség. Ide kattintva mindenki eldöntheti, hogy elég lesz-e? Vagy ugyanitt egy gombnyomással csatlakozik a tiltakozók táborához.
 • 2016 március 20.
  Környezetszennyezés és állatkínzás. Alapesetben mindkettőt büntetni rendeli a Büntető Törvénykönyv. Viszont abban a kőbányai történetben, ahol mindkét tény egyértelmű, közel másfél éve nem történik látványosan semmi.
 • 2016 február 21.
  Ezévi második testületi ülésén a Kőbányai Önkormányzat elfogadta a költségevetését. Csak is kizárólag olyat, amit önmaga talált ki önmagának.
 • 2016 január 20.
  Példátlanul szigorúan bánik el a fideszes többség - érdemi megkérdezés nélkül - a felelős kőbányai kutyatartókkal (is), hiszen egy igen kemény rendelkezéssel kitiltja az összes ebet és gazdájukat a kerületi közparkokból. A döntés az elemi felháborodás ellenére még mindig változatlan. Ez a kis gyűjtemény - a tényszerű megmutatással - az üggyel kapcsolatos pártatlan véleményalakításhoz kíván segítséget nyújtani.
 • 2014 július 14.
  Várostörténeti sorozatunk második részében az elfeledett kőbányai szőlészet-borászat nyomába eredünk.
 • 2014 június 18.
  Most induló kisfilm-sorozatunkban kerületünk történetének sokszor méltatlanul elfeledett értékeit, legizgalmasabb történeteit mutatjuk be.
 • 2013 december 12.
  Somlyódy Csaba szocialista önkormányzati képviselő Burány Sándor és Lukoczki Károly MSZP-s parlamenti képviselőjelöltekkel együtt hallgatta meg, mik az aktuális problémák az Újhegyi lakótelepen és mit tehetnek azok megoldásáért.
 • 2013 december 6.
  Somlyódy Csaba polgármesterjelölt továbbította a csoki mikulásokat a kőbányai gyerekeknek december 6-án – természetesen egyenesen Lappföldről!
 • 2013 november 27.
  Séta a kutyával, nagy beszélgetések a lakótelepen, helyszínbejárás egy építkezésen - elkapott pillanatok Somlyódy Csabával.
 • 2013 november 19.
  November 19-én mintegy negyvenen jöttek el Somlyódy Csaba fogadóórájára, ahol az akadozó, helyenként botrányos lakótelep-felújítás volt a téma. Mindig érdemes első kézből tájékozódni – az önkormányzat szerint minden rendben, de a helyben élők órákon át sorolták a gyanús, felháborító mulasztásokat!
 • 2013 november 7.
  November 7-én Bajnai Gordon mutatta be a demokratikus ellenzék kőbányai képviselőjelöltjeit a tavaszi választáson. A KÖSZI Előd utcai épületében tartott rendezvényen kérdésekre is mód volt: milyen lépésekre készül Burány Sándor és Lukoczki Károly a Kőbányán élők érdekében?
Hírek