"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Közel 30 ezer gyanús mobilos Kőbányán

2016-12-04
Kőbányán is nagyon sokan használnak feltöltős kártyát mobiltelefonozáshoz – ám pártunk és kormányunk jóvoltából ez mostantól alaposan megkeseríti az életüket. A kerületben várhatóan közel 30 ezer embert vegzálnak majd az illetékesek – feleslegesen.


Talán nem csak én, hanem mások is jól emlékeznek arra a néhány héttel ezelőtti hírre, hogy egy hajléktalan nevére kétszázezer feltöltős SIM-kártyát vásároltak magyarországi szervezett bűnözői körök a Magyar Telekomtól, és a kártyák egy része a párizsi és a brüsszeli terrorcselekményeket végrehajtó terroristasejt tagjaihoz vándorolhatott. A legszebb az egészben, hogy erre nem a kiválóan képzett emberekből álló, milliárdokért fenntartott orbáni magánalakulat, a TEK jött rá, hanem a belga hatóságok derítették ki.

Persze ez most mellékes, hiszen pártunk és kormányunk kapva kapott az alkalmon, és elképesztő szigorítást vezetett be a feltöltőkártyák vásárlása terén – egyszersmind potenciális terroristát látva minden magyar, például kőbányai állampolgárban is.

A szolgáltatóktól eddig is okmányok bemutatásával lehetett vásárolni feltöltős kártyát, telefont – amelynek IMEI-száma éppen a beazonosíthatóságot segíti –, tehát a teljes ellenőrzéshez, a visszaélések kiderítéséhez minden adott volt a hazai nyomozóknak. Ám a polgárbarát kormány csavart egyet a dolgon, inkább megkeseríti az emberek életét. Egyrészt évente azonosítania kell magát mindenkinek. Másrészt bárki odaadhatja papának/mamának a SIM-kártyát, de ha ellenőrzik, akkor letilthatják.

Mit jelent ez Kőbányára, a helyi emberekre nézve? A hivatalos, országos adatokat Kőbányára vetítve körülbelül 30 ezer ember érinthet ez az elképesztő adminisztratív vegzálás. Nagyjából ennyi ember zaklathatnak feleslegesen az illetékesek minden évben legalább egyszer.

És akkor még nem is említettem azokat az egyéb funkciójú SIM-eket, amelyek nem telefonáláshoz kötődnek – például a cégek telephelyein elhelyezett riasztókat. Nyilván nagyon fognak örülni, ha egyszer csak hirtelen letiltják a kártyájukat…

A helyzet az, hogy akik rosszra használták a telefont, a kártyát, ők ezután is meg fogják találni a módját, hogy rossz célra használják, ettől a számukra indiferens intézkedéstől nem fognak megrettenni.

A kőbányaiaknak (is) jelenleg nincs más lehetőségük, mint tűrni a totális kontrollt, a privát szférájába való behatolást.

Mi lesz a következő? Az internethasználat korlátozása, megfigyelése?

TÉNY+

Az Index.hu cikke

http://index.hu/tech/cellanaplo/2016/11/22/terrorizmusra_hivatkozva_kinyirjak_a_feltoltos_sim-eket/


Hírek