"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Kovács Róbert mégis csak migránsbarát?

2016-10-14
A migránsok már a lépcsőházakban lehetnek, hiszen azok helyett, akik eltűntek, akár jöhettek is ismeretlen, ideiglenesen itt állomásozó „idegenek”. Elfecsérelt 6 év után pedig tudjuk, hogy kinek "köszönhetjük" mindezt.


A minapi írásomban megemlítettem, hogy vajon mi lehet a magyarázata annak, hogy – a választói névjegyzék adatai alapján – két év alatt három és félezer ember eltűnt Kőbányáról. Két okot feltételeztem: egyik, hogy valaki/valakik választási csalásra hasonlító módon bűvészkedett/bűvészkedtek a számokkal, a másik, hogy ennyi ember ténylegesen elhagyta (meghalt és elköltözött) a kerületet.

Utóbbi azért jelentős gond!

De ha már „migránsos népszavazás” volt, hadd maradjak ennél az iránynál e témában.

Feltételezhetem, hiszen abszolút életszerű, hogy a három és félezer ember által hátra hagyott lakásokban most új lakók élhetnek. Az már a népszámlálási adatokból nyilvánvalóvá vált, hogy több ezer, nem magyarországi születésű ember (fideszes terminológiával: migráns) él, dolgozik, tanít Kőbányán, és hozzájuk csatlakoztak/csatlakozhattak az említett új lakók, akik több százan vagy szintén több ezren lehetnek. Ismeretlen lakáshasználók lehetnek ők, akik sem ide, sem a régi lakhelyükhöz nem kötődnek talán – épp most ezeket a kőbányai lehetőségeket tudják megfizetni. Átmenetileg, bejelentkezés nélkül, itt „állomásozhatnak”; mint anno a Vörös Hadsereg tette ideiglenesen…

Bárkik lehetnek ők. Lehet, hogy legálisan, de az is lehet, hogy illegális módon jöttek külföldről. De lehetnek belföldi migránsok is, akik például a szegényebb keleti vagy déli országrészből érkeztek a jobb élet reményében. Ha úgy tetszik, a migránsok már a kőbányai lépcsőházakban vannak/lehetnek…

Kinek köszönhető ez főként?

Ma Kőbányán mindenért a polgármester a felelős, hiszen szinte minden feladatot saját hatáskörben lát el. No nem azért, mert a törvény így írja elő, hanem azért, mert időközben a fideszes testületi többséggel átadatta magának. Mint legutóbb még a kutyasétáltatásra megengedhető közlekedőutak kijelölését is.

Így Ő a felelős, mert hiszen, ha az eltűntek jelentős része valóban elköltözött, akkor az okkal történt: feltehetően az életkörülményeik (helyi lakó- és munkakörülmények) miatt tehették; ha ezek rendben volnának, normális esetben nem kívánkoztak volna el.

A központi lózungok azt sugallják, Kőbánya élhető város, jobbnál jobb munkalehetőségekkel. Ám a tények makacs dolgok…
Hírek