"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Kérje a főpolgármester segítségét!

2018-04-15
A kis szemét vonzza a nagy szemetet, ez a köztisztasági alapelv. Mostanában egyre több kis szemetet látok Kőbányán, jó lenne megakadályozni az illetékeseknek, hogy ezek egyre nagyobb kupacokká váljanak.


Itt a tavasz, a ház- és lákásfelújítások, az egyedi lomtalanítások, privát szemetelések ideje. Sajnos ez azzal is együtt jár, hogy a feleslegesnek ítélt lomokat, cuccokat sokan nem a megfelelő gyűjtőhelyekre teszik-viszik, hanem a legegyszerűbb megoldást választva vagy az utcai kuka vagy valamelyik főút mellé, esetleg valamelyik közeli zöldterület/erdő egy kies helyére dobják ki.

Bár vannak jó irányú törekvések, az elég régóta tartó szemléletformálás még mindig nem kellően hatásos. Így az illegális hulladéklerakások fő felelősei az „elkövetők”. Ez örök szélmalomharcnak tűnik – talán ha a mostani tizenévesekből egyszer felnőttek lesznek, akkor vége lehet ennek az egyelőre kilátástalan küzdelemnek.

De mivel a szemét nem maradhat ott, ahol landolt, valakinek muszáj felszednie. Az pedig mostanában tűnt fel nekem, hogy a kőbányai, de amúgy budapesti kezelésű utak, főutak mentén gyűlt össze felettébb több oda nem illő hulladék. Azaz mintha az utak felelőse kissé hanyag lenne, mintha nem fordítana kellő figyelmet ezek rendjére.

Kőbányán a legtöbb alulról jövő rendcsináló kezdeményezés nehezen ér célt, ám annál több olyan sikerül, amit meg-megtoltak a helyi vezetők. Mivel Kőbánya polgármestere egyben a fővárosi közgyűlés tagja is, azt lehet gondolni, hogy pikk-pakk képes elintézni akár olyan pimf ügyeket, mint a budapesti kezelésű utak melletti szemét eltüntetése. Lehet, hogy kérte, lehet, hogy nem. Ha nem, akkor talán nem késő, hogy kérje Tarlós István közbenjárását. Hátha így menni fog…

A szemét-ügyről jut eszembe! Pár hete a hulladekvadasz.hu oldalon egy kis összeállításban számoltak be arról, hogy a Hortobágyi utcában csoda történt, jelentős mennyiségű illegális szemét tűnt el. Mivel én is a környéken lakom, gondoltam, megnézem, tényleg megtörtént-e a csoda. Hát mikor én arra jártam, nem a videóban látottakat észleltem.

De hát ezen már meg sem lepődtem. Ennyi év után itthon ez a normális…
Hírek