"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Értelmes magyarázatra várva

2016-03-15
Pár napja azt fejtegettem, elvárható lenne a polgármestertől, hogy a soros márciusi képviselő-testületi ülésre beterjessze a „kutyakitiltó rendelet” módosítására irányuló javaslatcsomagját. Ám képviselőként hivatalos úton ennek még semmi nyomát nem láttam. Így hivatalos magyarázatot kértem az eddig történtekről és a várható lépésekről, hatásokról. Remélem, megnyugtató és konkrét válaszok érkeznek…


Az alábbi interpellációt nyújtottam be a december óta nagyok sok embert foglalkoztató kutyás témában:


Interpelláció Kovács Róbert polgármester úrnak
Tárgy: felelős kutyatartással kapcsolatos eddigi intézkedések és költségvetési vonzatok
Interpelláló: Somlyódy Csaba képviselő

 

Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselő-Testület!

2016. 02.01-én életbe lépett a „Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének 32/2015. (XII. 18.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól” rendeletünk. Ennek 14.§ 4. bekezdésében (továbbiakban kutyakitiltó rendelkezés) kutyákat meghatározott területekről kitiltó rendelkezés található. Igaz, júniusban lép életbe, de igen nagy felzúdulást és tiltakozást váltott ki a kőbányai kutyások körében. Eddigi ismereteink szerint egyeztetések folynak egy „felelős kutyatartással” kapcsolatos megállapodásról, ami esetleg módosítja ezt a kutyakitiltó rendelkezést.

Akár lesz, akár nem lesz megegyezés, az egész rendelkezésnek költségvetési vonzatai is vannak/lesznek. Erre hívtam fel a figyelmet a legutóbbi (2016.02.18) Testületi-ülésen, a költségvetés vitájában.

Az ott felvetettek válasz nélkül maradtak, ami ismételten felbolydította a kőbányai kutyás közösséget.

Ezért ismétlem meg most interpelláció formájában ezeket és egészítem ki a megoldási módokra való rákérdezéssel, mivel az üggyel kapcsolatban szinte kizárólag nem hivatalos csatornákon illetve kivételezett magánszemélyeken keresztül jut el vagy csak szivárog információ.

Tisztelt Polgármester Úr!

  • Javasolja-e a Képviselő-testületnek a kutyakitiltó rendelkezés módosítását az életbe lépése előtt, ha igen milyen változtatással?
  • A költségvetés befolyó szabálysértési díj rovatán mekkora összeggel számoltak az életbe lépő kutyakitiltó rendelkezés kapcsán?
  • Melyek azok a konkrét infrastrukturális- és szolgáltatási fejlesztések, amelyeket Ön ígért vagy számba vett a kutyásokkal való egyeztetésekkor?
  • Amennyiben Ön ígért infrastrukturális- és szolgáltatási fejlesztéseket, azt milyen rovaton, mekkora összegben, kinek a feladataként tervezte be?
  • Kik vesznek részt az egyeztetésekben? Nevezze meg az önnel a témában egyeztető-tárgyalásokat folytató személyeket és szervezeteket, hogy tisztában lehessünk a kilétükkel!
  • Ki az a hivatalos megbízott, aki az egyeztetéseken az önkormányzat részéről felhatalmazással részt vesz?

Tisztelettel várom válaszát.

 

Budapest, 2016. március 10.

 

 

Somlyódy Csaba képviselő sk

Hírek