"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Elvették élete munkáját, belehalt

2014-03-27

Az MSZP mécsesgyújtással emlékezett a napokban Komáromi András vállalkozóra, tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi kőbányai képviselőjére. Szomorú, elgondolkodtató történet végére került pont. Ez lenne az Orbán-rendszer igazi arca?

Kemény, hónapokon át tartó nyomásgyakorlással, fegyveres adóhivatali razzia után, nyomott áron szerezte meg Lázár János vezetésével az állam egy magáncég tulajdonát: az uniós fejlesztések nyilvántartásához szükséges szoftver forráskódját.

A vállalkozás tulajdonosa, Komáromi András másnap szívinfarktusban életét vesztette. A szoftvert kifejlesztő és karbantartó céget a tulajdonosok eredetileg nem akarták eladni. A Miniszterelnökség viszont mindenáron meg akarta venni, és határozott nyomást gyakorolt a cégtulajdonosokra, köztük Komáromi Andrsra. Közeli barátai szerint ennekköze lehet a váratlan halálesethez – írja a 444.hu hírportál.

December elején a NAV fegyveres ellenőrei szálltak ki a Welt 2000 irodájába, és a tulajdonosok lakására is, iratokat és számítógépeket foglaltak el. Gyanús azonban, hogy a razziának semmilyen folytatásáról nincs hír. Netán a megfélemlítés lett volna a valódi szándék?

Az MSZP mécsesekkel emlékezett a tragikusan elhunyt üzletemberre, korábbi kőbányai önkormányzati képviselőjére. Ugyanígy emlékezhetnénk – tegyük hozzá – a trafik- és földmutyi számtalan áldozatára is. Mindenkire, aki az aktuális hatalom útjában állt, a jogállamiságban bízott, és csalódnia kellett.

Hírek