"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Elismerték: velünk fizettetik a rezsicsökkentést

2014-02-14

Annyit látni, hallani a rezsicsökkentésről mostanság, és akkora ferdítésekre épül az egész Fidesz-csinnadratta körülötte, hogy komolyan fel tudom húzni magam rajta. Emberemlékezet óta nem láttam ugyanis ekkora átverést: az emberekkel fizettetik, és még tapsot is várnak érte.

Az első kérdés: miért nem a jobb fizetéseken és nyugdíjakon szorgoskodnak ekkora elánnal? Ez utóbbihoz persze jó gazdaságpolitika kellene, nem matolcsyzmus. Ha pedig egy pillanatra is leállna Orbán Viktor szélmalom-szabadságharca, mindenki számára kiderülne, hogy a békés építkezéshez nem ért a Fidesz.

De ha már a munkahelyekkel és a fizetésekkel nem tudnak mit kezdeni, akkor miért nem a lakások felújítására, szigetelésére törekednek? Akármilyen olcsó a gáz, ha az utcát fűtik vele, mert szelel az ablak, a vakolat pedig ötven éves technológiával készült! A lakóházak felújítása munkahelyek ezreit teremtené az építőiparban. Talán a Simicska-féle Közgép-birodalom ebben nem érdekelt?

A fideszes György István főpolgármester-helyettes a minap érdekes előterjesztést tett. Feketén- fehéren leírja, hogy a rezsicsökkentés miatt a Fővárosi Vízművek helyzete annyira megrendült, hogy már a törvényi minimum-követelményeket sem teljesíti. Kinek a pénzéből kell ismét megsegíteni a vízművet? Hát persze, hogy az adófizetők, a budapesti emberek járnak rosszul megint!

12 milliárd forintunkba került nekünk, budapestieknek tavalyelőtt a francia kisebbségi tulajdonos kivásárlása. Most pedig látjuk a kormányzati ámokfutás eredményét is: újabb egymilliárd forintot kell záros határidőn belül a Vízművekbe pumpálni. Ez az ára, hogy a törvényi minimumoknak meg tudjon felelni a cég. Ez most az ára, hogy egyáltalán folyjon a víz a csapból a lakásokban! Had’ ne is soroljam, mire lehetne fordítani ezt a pénzt, mennyi mindenre volna szükség Budapesten és itt, Kőbányán is!

Nem irigylem György Istvánt. Egyik nap a fővárosi közgyűlésben szembesül azzal, le is írja (2014. 01. 29./55. előterjesztés), hogy mekkora kárt okoz a kormány a budapestieknek. Másnap pedig Kőbányán igyekszik megvédeni a védhetetlent, az itt élők szavazataira ácsingózva. Kész tudathasadás lehet mostanában a fideszes politikusok élete. Áprilisban segítsünk rajtuk is, magunkon is!

Somlyódy Csaba

Hírek