"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

A polgármester szerint maguk a kőbányaiak a felelősek a lomtalanítási állapotokért

2017-04-23
Az érdemi megoldásoknak nem híve a kerületi városvezetés, csak a látványos intézkedéseknek, amelyekkel legtöbbször magától eltolja az ügyeket, regulázza és bünteti a helyi lakosokat. Ez világosan látszik most a lomis és korábban a kutyás ügyekből is.


Egyre jobban kirajzolódik a kőbányai polgármester „ars poeticája”, hiszen az utóbbi bő év egyes intézkedései nagyon hasonló jegyeket mutatnak. És még csak véletlenül se a kőbányaiakért önfeláldozóan, hősiesen dolgozó városvezető képe rajzolódik ki!

A lomtalanítás kapcsán tett figyelemre méltó nyilvános megjegyzésével a közterületi állapotokért és az – ahogy többen megfogalmazták - „orkdúlásért” a lakosokat tette felelőssé. Szerinte a rendetlenségért az emberek a hibásak. Ahogy fogalmaz: „a nagy többség”. Tehát nem egy-két renitens, normatagadó, idegenszívű, felelőtlen. Innen már csak egy lépés nála a megoldás: újabb sarcot kivetni. Kézügyben a büntetés kiszabási lehetőségek megteremtése van, tehát jöhet az 50 ezertől – 200 ezer forintos bírság.

Mint a kutyásoknál – náluk egy kisebbség miatt is bevezettette a kollektív bűnösség és büntetés elvét.

Ugyebár volt egy valóban renitens kisebbség, amelyik tényleg nem tartotta be az egyértelmű szabályokat – „irritálóan” póráz nélkül sétáltatott, a kutyapiszkot hátra hagyta –, ám ahelyett, hogy azokat szűrte volna ki, feddte volna meg, inkább egy határozott rendelkezéssel kitiltotta valamennyi, így a jelentős többségben lévő felelős kutyatartókat is, a kerületi közparkokból, sőt, még belengetett 200 ezer forintos bírságlehetőséget is.

Érdemi konzultáció semmi, a rendelet felülvizsgálatáról, esetleg újraalkotásáról szó sem lehet, csak a sikerpropaganda és kritika esetén a személyeskedés megy.

Ne legyen kétség, a lomtalanítás új alapokra helyezését sem előzné meg semmilyen egyeztetés, csak a hirtelen bevezetés, aztán meg a büntetés, majd az öndicséret, hogy „ezt is megoldottuk”.

Miközben nem történik más, csak a többség megregulázása és meghurcolása. Ez minden, csak nem a kőbányaiakért való dolgozás. Egyre több ügy jelzi: senki sincs biztonságban Kőbányán.
Hírek