"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Választási csalás készül Kőbányán?

2019-08-20

Figyeljék a kezemet, mert csalok! – mondta volt egykor Rodolfó, a híres bűvész. Az ő egyik kései utóda szórakozhat Kőbányán az emberekkel. Vagy egész más a magyarázat arra, hogy alig három hónap alatt hirtelen lett 2600 új lakosa a kerületnek, és pont azokban a körzetekben kerültek elő többen, ahol a Fidesz a májusi EP-választáson helyben (csúnyán?) kikapott az ellenzéktől. De ennek a furcsa „betelepülésnek” biztosan megvan a jogi magyarázata. Mert az uralkodó fideszes vezetés ilyet mindig talál…Vagy van egy láthatatlan bűvész, aki Kőbányán tünteti el és varázsolja vissza a választópolgárokat, vagy valamely „illetékes” kreatívkodik a választói névjegyzékkel, vagy ciklikusan – általában lényegesnek tartott országos voksolás idején – megy a népvándorlás oda és vissza Kőbánya és más települések (országok) között, esetleg az elhalálozókat újonnan ideköltözők váltják fel.

Nagyjából ezek lehetnek a magyarázatok arra a furcsa számmisztikára, ami időről időre jelentkezik Kőbányán – ki, ki döntse el, hogy melyik lehet az életszerű a jelen NER-es viszonyai között.

Bár így az őszi önkormányzati választás előtt majd’ két hónappal szerettem volna pontról pontra meghirdetni „Otthon és jövőt Kőbányán!” jelmondatú polgármesterjelölti programomat, de sajnos az otthonunk és a jövőnk helyett ilyen botrányos dologra kell reagálnom! Mert ez olyan súlyú ügy, amit felelős várospolitikus nem hagyhat szó nélkül és figyelmen kívül sem!

Az a bizonyos számmisztika pedig azt mutatja, hogy közelítve az őszi voksoláshoz, hirtelen megugrott a kerületben élő, itt lakcímmel és választási jogosultsággal rendelkező magyar állampolgárok száma a május végi EP-választásra regisztráltakhoz képest! Azaz: lett hirtelen 2600 új kőbányai lakos! És ami még furcsább: éppen azokban a körzetekben lett véletlenül sok-sok új lakos, ahol májusban az ellenzék eredményesen szerepelve „szemmel láthatóan” megverte a Fideszt!

Mivel a most uralkodó fideszes vezetés mindig minden, rá nézve kellemetlen ügyre talál magyarázatot, nagy tételben mernék arra fogadni, hogy most is meglesz a megfelelő reagálás. Állandóan a jog mögé bújnak, így borítékolom, most is az lesz a felelet, hogy „a jogszabály szerint van összeállítva a választói névjegyzék”.

Akkor az elején általam említett variációk közül a láthatatlan bűvész szórakoztató akciója lehet a helyes válasz, más ugyanis képtelen lenne úgy trükközni az emberekkel, hogy pont oda rakja az új lakókat, ahol az ellenzéknek lenne győzelmi esélye.

De mit ad Isten, ez a bűvész más budapesti kerületekben is hasonlóan játszadozik az emberekkel és a névjegyzékkel!

Hogy ezzel választási csalásnak ágyaznak meg? Hogy mindezt megspékelik azzal, hogy a Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszerét a nem is olyan rég fideszes oligarchák érdekkörébe tartozók által megszerzett cég üzemelteti?

Nyilván ezek a kérdések mocskos sorosista és balliberális és komcsi összesküvés-elméletet feltételeznek és nincs semmi valóságalapjuk... Hiszen Magyarországon tiszta és makulátlan demokrácia van!

Sajnos azonban a helyzet az, hogy a Fidesz – úgy tűnik - biztosra akar menni Kőbányán is, nem akarja, hogy az önállóan gondolkodó, önálló döntésre képes választópolgárok „bizonytalan” szavazatai határozzanak a kerület jövőjéről! Nem ezen emberek véleményére kíváncsi, hanem – ha minden igaz – rásegít most is egy kis „okossággal”.

Mert félnek a változástól, a változtatástól! Félnek a fiatalos, lendületes, új, tettre kész képviselőjelölteket is felvonultató kőbányai ellenzéki együttműködéstől!
Hírek