"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Számoljuk fel a kőbányai drogzugokat!

2017-10-02
A Hős utca mellett a drogzug-központ jelenség rombolja csak igazán a kerület jó hírét, a propagandalózungok ezen nem javítanak. A kábítószerhelyzettel a rendőrség is birkózik, az önkormányzat meg nem igazán akar érdemben foglalkozni. A vezetés a droghelyzetet „csak” drogügynek tartja. Miközben Kőbánya esetén ez jóval bonyolultabb és – sajnos – egyszerűbb is egyben.

(Fotó: Bánya utcai drogzug)

Kőbányán is szereti a városvezetés a valóságot eltüntetni jellemzően önfényező, öndicsőítő hírekkel, miközben a tényleg égető problémákról vagy tudomást sem vesz, vagy magát áldozatként jellemezve mintegy eltolja az adott ügy rendezését vagy annak lehetőségét.

A Hős utcai drogos botrány is ezek közé tartozik, hiszen mint korábban írtam, annyi minden együtt áll, hogy simán el lehetett volna indítani valamit a rendezés érdekében.

De maga a kőbányai droghelyzet is a kínzó valóság része. És sajnos egy egyre romló helyzet következményeit kell nap mint nap eltűrnünk. Ezen a megelőzés önmagában nem sokat segít most már. A Hős utca kapcsán is kiderült: a rendőrség is birkózik a kerületi helyzettel, az önkormányzat meg nem igazán akar érdemben foglalkozni vele. A vezetés a droghelyzetet „csak” drogügynek tartja. A mostani – várhatóan „bedurvuló” – állapotokért egyértelműen a városvezetés a felelős. Hozzáértés híján elmaradt intézkedések, de leginkább értelmetlen erőfitogtatás és a nem tőlük származó javaslatok „leverése”. Mint a kutyások kitiltása illetve gettóba zárása és csak megadott útvonalakon parkokba engedése vagy az általam többször javasolt, lepukkant lakások rendbehozatalának támogatása.

A droghelyzet ugyanis nem igazán csak az ezen élők „egészségügyi” problémája, kijut belőle a kerület lakosságának is bőven. Már ott tartunk - utaltam is már arra, hogy a hozzám érkezett jelzések szerint - hogy a városközponti vasútállomás előtt füves cigarettát szívnak a fiatalok, és ugyancsak felhívták helyiek a figyelmem arra, hogy nem messze ettől, a Bánya utcában, a pincerendszer lejáratához közel a belövéshez használt injekciós tűket vettek észre.  Ez a KÖSZI „háta mögötti rész”!

És még ki tudja, mennyi ilyen drogzug lehet! Mivel a kutyások csak egy adott útvonalon haladhatnak a közparkokban, nincs, aki zavarjon, így akár ezeken a helyeken is háborítatlanul lehet a kábítószert adni-venni. Nem beszélve a nagyon olcsóan megkapható kőbányai lakások környékéről. A Hős-utcai drogzugot már „eltakarították” – de az ott lakók szerint csak idő kérdése, hogy minden mikor tér vissza a régi kerékvágásba.

Az „1 hét hírnevet megélt” Hős utca mellett ez a drogzug-központ jelenség nem csak hogy az itt lakókat veszélyezteti, hanem igencsak rombolja a kerület jó hírét. A helyben, 80 millióért közzétett önkormányzati propagandalózungok ezen sajnos nem javítanak.

Ám ezt nem kívánom én tétlenül nézni, összefogásra hívom a kerület lakóit. Aki lát, tapasztal az említett Bánya utcai, városközponti esetekhez hasonlót, az a pontos helyszínt feltüntetve, lehetőleg fotókkal illusztrálva ossza meg velem, velünk a facebookon, a Kőbányai Panaszkönyv csoportban.

A helyszíneket pedig igyekszünk majd közös erővel felszámoltatni.

Hírek