"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Somlyódy a hibás! Ki más?

2019-07-25

Az utóbbi időben elég nagy nyilvánosságot kapott néhány, a kőbányai fideszre a kínosnál sokkal „kellemetlenebbnek”, mi több, törvénysértőnek is mondott ügy. De mint – sajnos – tudjuk, jól bevált magyarázkodásai vannak a regnáló fideszes kőbányai városvezetésnek a számukra kínos ügyekre. Mindig valaki más a hibás, ők soha nem tehetnek semmiről, ők maguk a tökéletes munkavégzők. Bűnbak könnyen lehet bárki, akár én is. Érdeklődve várom, hogy egy újabb sztoriért miért nem felelős a helyi önkormányzat, vagy városvezető és miért vagyok inkább felelős érte én vagy más, vagy az éppen aktuális, a fideszes parlament által megalkotott törvény…


Kép: illusztráció Forrás: Pixabay

Talán nem újdonság, ha azt írom, hogy minden, ami Kőbányán 2010 ősze óta történt, az már majdnem a 22. század, a csodálatos jövő, a szédületes, rohamtempós fejlődés kora, míg, ami 2010 ősze előtt volt, az maga a sötét középkor. 2010 óta többször is előfordult, ha bármilyen kellemetlen ügy miatt került a hírek közé Kőbánya és/vagy a kerületi önkormányzat, az csak a sötét középkorban keletkezett, és bármilyen jó vagy pozitív történéssel került összefüggésbe a város, az kizárólag a 22. század szenzációs következménye – ez a kőbányai világ is „narancsos” szemszögből.

Miközben azért sokan tudják – főleg azok, akik hosszú ideje követik figyelemmel a kerület életét –, hogy a narancsosok már bizony 2010 előtt is szerepet vállaltak az önkormányzat irányításában, csak hát ezt nem szeretik hangoztatni…

Nagyon jól bejáratott magyarázkodása van a kerületi vezetésnek a rá nézve kínos ügyekre: 1. „kommunisták/szocialisták ’’elmútnyócéves’’ aknamunkájához köthető, nekünk nincs közünk hozzá, mi nem tehetünk róla”; 2. „a törvény szerint rendben van, nem tehetünk semmit”; 3. „a jogszabály szerint jártunk el, nem tehetünk semmit”; 4. „Soros György tehet róla, nem mi”. (Jelzem, a törvényeket meg éppen a fideszes törvénygyár hozza.)

Szóval bármilyen ügy is pattant ki az előző esztendőkben, mindig valamelyik sablonválasz érkezett reakcióként a Szent László térről. Hogy ők bármiben is hibásak lennének a hozzá nem értés vagy a túlzott bürokrácia, a túlzó jogászkodás, esetleg a túlzó anyagi szempontok miatt, az elő nem fordulhat. Vagy olvasott, hallott valaki olyan mondatot valamelyik felkent városvezetőtől, hogy: „Elnézést, hibáztunk!”?

Szóval lélegzetvisszafojtva várom, hogy a négy közül melyik lesz egy újabb ügy magyarázata. Esetleg ötödikként szóba jöhet az, hogy tulajdonképpen én tehetek róla, én befolyásoltam mindent, a kapcsolataimon keresztül én ártottam Kőbányának.

Ha utóbbi lesz az ok, az voltaképpen hízelgő is lehet számomra: ha az elmúlt kilenc év fideszes teljhatalmával szemben egyszemélyben képes vagyok bármit is elérni, az azt is jelenti, hogy erősebb az érdekérvényesítő képességem, mint a regnáló polgármesternek és a teljes helyi fideszes vezérkarnak együtt. Akkor kell ennél jobb érv egy polgármesterséghez?

Hírek