"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Rettegésben tartott Kőbánya

2016-05-31
Beteges kényszerképzete lehet a kőbányai polgármesternek, merthogy minden kerületi történés mögött egyetlen ember áskálódását véli felfedezni.

„Pár napot aludva a legutóbbi képviselő-testületi ülésen történtekre, úgy gondolom, érdemes higgadtan értékelni az ott elhangzottakat. A tanácskozás előtt közzétett lamentálásomban azt feszegettem, hogy kutya-ügyben tartós rendezés lesz-e vagy tartósított békétlenség. Igazából nem lepődtem meg, hogy utóbbi, azaz elvetették a kitiltási rendeletszakasz hatályon kívül helyezéséről szóló és a szeptember 30-ig történő átfogó rendeletalkotási javaslatomat. Nem ért váratlanul, mert ha az értelmes többség mellém áll, az arcpirító vereséget jelentett volna az erőből politizáló polgármester számára. Ám azt a szavazati arányok mutatják, hogy a máskor oly’ egységes – ellenkezés nélkül a polgármester akarata szerint voksoló – kormánypárti frakcióban kisebb zavar volt (van?). A hatályon kívül helyezésről szóló javaslatomat a négy ellenzéki képviselőtársam mellett támogatta az egyik fideszes alpolgármester is, míg két fideszes képviselőtársam tartózkodott. Utóbbi közül az egyik az átfogó rendeletalkotási felvetésemnél szintén tartózkodott, az alpolgármester pedig már a nem-gombot nyomta meg.

Bár Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől tudható, hogy a tartózkodás egy udvarias nem, én úgy vélem, ez esetben a tartózkodások akár udvarias igenként is felfoghatók – mert ha nem értett/értettek volna velem egyet, akkor a „nem” gombot nyomták volna.

E napirend vitájában és az interpellációm során is megkaptam (újra) a polgármestertől: én vagy a kerület ügyeletes „rosszfiúja”. Merthogy vagyok olyan pofátlan, hogy merek kérdezni, és mivel érdemi válaszokat nem kapok, ezért próbálok összefüggéseket keresni, esetleg következtetni. És, amit írok, azzal uszítok, meg félelmet keltek. Én, egyes egyedül tartom rettegésben a majd’ hetvenezres lélekszámú Kőbányát…

Szerintem meg arról lehet szó, hogy a polgármester valamilyen beteges kényszerképzetben szenved. Hadd citáljam ennek orvosi magyarázatát:’’Rögeszme, beteges elképzelés. Lelki zavarból származó, a figyelmet teljesen lekötő gondolat, ami rendszerint szorongással, nyugtalansággal jár, és az ember akarata ellenére kénytelen állandóan ezzel foglalkozni. Átvitt értelemben: alaptalan vélemény vagy érzelmi állásfoglalás, amelyhez egy személy makacsul ragaszkodik.”

Minden mögött, ami nem az ő akarata szerint történik a kerületben, engem lát. És nyilván, ha Városligetben is – kőbányai mintára –, gettóba terelik majd a kutyásokat, az intézkedés ellen feltehetően kikelő zuglói gazdákat is én fogom majd innen hergelni. Ahogy ezt teszem folyamatosan a kőbányaiakkal. Egyértelmű! (Egyébként a gettó szót éppen a kőbányai kutyatartók használták a helyi állapotokra, nem én.)

A polgármester amúgy az ülésen felszólaló gazdák – többdiplomás, értelmes személyek – konkrét kifogásaira érdemben nem reagált. Mint ahogy az általam korábban felvetettek mellett is nagyvonalúan elsiklott, semmit sem cáfolt.

Továbbra is csak csúsztat, vádaskodik.

A tények pedig tények maradtak. Azok meg ugye makacs dolgok…

TÉNY+
 
- A Városligetből kitiltással és gettóba zárással kapcsolatban további információk

http://444.hu/2016/05/29/kutyafuttatokba-zsufolhatjak-a-varosligetben-setaltatott-tobb-ezer-kutyat

http://www.kutyabarat.hu/hirek/783/mi_lesz_veled_varosliget?

http://hvg.hu/itthon/20160529_Gettokba_szorulnak_a_kutyak_a_Varosligetben

Hírek