"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Nem lehet mindenhová rendőrt állítani

2013-12-03

Pintér Sándor belügyminiszter azt ígérte, két hét alatt rendet tesz, de Kőbányán máig foglalkozni kell a közbiztonság ügyével. Somlyódy Csaba szocialista önkormányzati képviselő Burány Sándor és Lukoczki Károly MSZP-s parlamenti képviselőjelöltekkel együtt hallgatta meg, mik az aktuális problémák az Újhegyi lakótelepen és mit tehetnek azok megoldásáért. A fórumon dr. Gyetvai Tibor kerületi rendőrkapitány részletes tájékoztatást adott az eddigi eredményekről és a teendőkről.

Somlyódy Csaba úgy látja, a térfigyelő rendszer folyamatos bővítésével sikerült a bűnözőket valamelyest visszaszorítani, de sokan most a lépcsőházakban próbálkoznak. Egy társasházi program keretében ezért egyre többen telepítenek belső kamerákat is.

A rendőrkapitány fontosnak tartja az összefogást, az egymásra figyelést és várja a visszajelzéseket. Mint mondta, sok bűnözőt sikerült elfogni, mert a lakók időben szóltak, így tetten érték őket.

A fórumon megjelent újhegyiek közül volt, aki azt kifogásolta, hogy a rendőrök és a közterület-felügyelők gyors intézkedés helyett sokszor egymásra mutogatnak, mert nem tisztázott az illetékességük. Az ott élők többsége ugyanakkor kevesli a rendőri jelenlétet, nem érti, miért nem tesznek valamit a közterületi alkoholfogyasztás ellen.

A vitából kiderült, komoly probléma a környéken a játszóterek biztonsága. Főként nyáron rendszeres a randalírozás, garázda huligánok vadonatúj létesítményeket tesznek tönkre. Gyetvai újabb kamerákat ígért, de mint mondta, nem lehet minden játszótér mellé rendőrt állítani.

Megjelent a Kőbányai Magazin 2013. decemberi számában.

Az esemény képei megtekinthetők ebben a galériában.Hírek