"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Megszületett a baloldali összefogás Kőbányán

2014-08-14

Kedves Barátaim, Kőbányaiak!

Augusztus 11-én megállapodás született a három baloldali párt kőbányai szervezete között a választási együttműködésről. Ennek értelmében a Demokratikus Koalíció indíthat polgármester-jelöltet a kerületben. Így velem biztosan nem fognak találkozni a polgármesteri szavazólapon.

Nem tagadom, nehéz volt számomra a döntés, több okból is. Szerettem volna többet tenni, maradandót alkotni a kerületben, ahol évtizedek óta élek, s ahol minden bizonnyal eltemetnek majd egyszer. Azt hiszem, jobban is ment volna, mint a jelenlegi fideszes vezetésnek. Fáj a dolog azért is, mert számtalan kőbányai polgár biztatott, támogatott, akiknek csalódást kell okoznom. És végül: csapatom másfél éves kemény munkája megy veszendőbe. Köszönettel és hálával tartozom a kőbányai polgároknak és munkatársaimnak a támogatásért, segítségért.

Az emberi szempontokon azonban túl kellett lépnem, mert ez a történet nem rólam, csapatomról vagy pártomról szól. A Kőbányán élők jövője, Budapest sorsa a tét. A mérleg másik serpenyőjében ugyanis a baloldali erők fővárosi és országos összefogása találtatik. Nem vállalhattam annak terhét, hogy pont itt, Kőbányán boruljon fel minden.

Már csak azért sem, mert minden budapesti közös érdeke, hogy Tarlós István helyett igazi vezetőt kapjon a főváros. Nem Orbán ügynökére, hanem igazi érdekkijáróra van szükségünk. Olyan vezetőre, aki kész akár harcolni is a budapestiekért. Falus Ferenc doktor úrban, a baloldal közös főpolgármester-jelöltjében mindez megvan, sőt, több is. Egy orvos embersége, és egy gyakorlott közigazgatási vezető alapossága állhat a budapestiek szolgálatába októbertől. Olyan jelölt ő, aki mögé nem csak muszájból, de jó érzéssel sorakozhat fel mindenki, aki igazságosabb, szabadabb és biztonságosabb életet szeretne Budapesten.

Kőbánya erős baloldali környék, nekünk fontos az igazságosság, a demokrácia. A Political Capital által publikált kerületi „erősorrendben” az ötödik helyen, a baloldal számára egyértelműen nyerhető kerületként találjuk Kőbányát. Ezt a nyerő pozíciót, a kőbányaiak többségének bizalmát a következő két hónap során meg kell őrizni. Mostantól a Demokratikus Koalíció és az Együtt feladata, felelőssége, hogy mindezt eredményre is váltsák: hogy baloldali polgármestere lehessen otthonunknak.

Jómagam egyéni képviselőjelöltként az 5. választókerület, tehát a Gyakorló utcai lakótelep külső részén és a felső-rákosi réteken élő polgárok támogatását kérem október 12-én. Itt élek, és szeretteim is e környéken laknak. Ezért örömmel vállalkozom a feladatra, amelyet legjobb tudásommal fogok ellátni. A baloldal kerületi listavezetőjeként lehetőségem lesz rá, hogy folytassam a munkát Kőbánya egészének javára is. Ha szükség lesz rám, a kerületi kampányt is örömmel segítem.

A munka tehát nem ér véget. Ellenkezőleg: a java még előttünk áll!

Hírek