"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Közpénzből vásárolna szavazatokat Kovács Róbert?

2014-09-16

A köznevelési államtitkárság arra kérte a minap az ellenzéki pártokat, hogy „ne használják kampányra az iskolakezdő diákokat és a szülőket.” A Fidesz szerencsére most is mindent jól és főleg ízlésesen csinál. Nézzünk egy konkrét példát Kőbányáról!

A minap levelet kaptak a kerületben élő iskolás gyerekek szülei. Kovács Róbert polgármester egy egész oldalon keresztül sorolja, mennyi mindent tettek a nebulókért az elmúlt években. Eddig csak szokásos kampányfogásról lenne szó: ha nem is a legízlésesebb épp ilyenkor „levelezni” a szülőkkel, sajnos már nem kapjuk fel rá a fejünket.

A Fidesz polgármestere azonban azt is megemlíti, hogy idén először ötezer forint iskolakezdési támogatást adnak minden kőbányai gyerek után a szülőknek. Függetlenül attól, hogy bankigazgató vagy valóban rászoruló-e apuka-anyuka. Függetlenül attól, hogy állami, vagy épp százezres tandíjú alapítványi iskolába jár-e a gyerek.

Az iskolakezdést, és általában a gyereknevelést minden eszközzel támogatni kell. De ez a lépés így, átlátszó választási kampányfogás. Közpénzből és igazságtalanul. Miközben épp a Fidesz tehet róla, hogy ekkora bajt, terhet jelent a tanévkezdés, most ötezer forinttal próbálják saját szobrukat fényesíteni. Rossz hírem van: a kőbányaiak ennél okosabbak!

Hírek