"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Kőbányára is elért a habonyi manipuláció

2016-09-30
Nem bontottam ki az igazság minden részletét a minap, bizonyítandó, hogy mennyire könnyű tényekből félreérthető hírt gyártani. Tájékozatlan embereket nagyon könnyű megvezeti ilyennel. És akkor az egyoldalú propaganda után mit is lehet várni a népszavazástól?

Ugye mennyire könnyű félrevezetni bárkit is félinformációkkal? Ezt próbáltam bizonyítani a minap egy élcelődő, szatirikus, az igazság nem minden részletét kibontó írással.

Mert ugye a tény az – mint a KSH 2011-es hivatalos adatsora is igazolja –, hogy Kőbányán több mint ezer migráns él, lakik, dolgozik. Ám nem abban az értelemben migránsok ők, ahogy a kormánypropaganda ezt a kifejezést sulykolja a nép fejébe. Hanem olyan értelemben, hogy ők nem Magyarországon született magyar emberek, és ők valamikor – még anno a gyűlöletkeltési időszak előtt – tényleg szerencsét próbálni jöttek ide, mert saját szülőhelyükön elégedetlenek voltak a megélhetési körülményekkel.

És ezeket az embereket eddig jóformán észre sem vettük. Mert miért is kellett volna?

Ők is úgy és azért jöttek ide, ahogy és amiért több százezer honfitársunk ment Németországba, Angliába, egyáltalán, a Lajtán túlra. Ez a modern kori népvándorlás. Ha úgy tetszik, a Nyugat-Európába ment és a Kőbányára került emberek gazdasági bevándorlók. És ebben semmi rossz, elítélendő nincs. Közhelybombát elsütve: ez az élet normális rendje.

Kőbányai (idegen) embertársaink eddig nem vették el senki önkormányzati lakását, nem kapnak segély más magyar állampolgárok terhére, inkább lakásokat vettek, dolgoznak, vállalkoznak – ha úgy tetszik, közvetve Magyarországot is gyarapítják tevékenységükkel.

Mi ezzel a gond?

Ha valaki nem kellőképpen tájékozott, azt nagyon könnyen meg lehet vezetni félig igaz információval, ennek egyoldalú tálalásával, vagy hamis hír valódinak való feltüntetésével. Főleg nagyon nehéz mérlegelni egy olyan összetett és bonyolult nemzetközi kérdésben – amire ugye az európai állam- és kormányfők sem találják a megfelelő választ jó ideje –, mint az arab világból érkező menekültek ügye és problémája. Pláne úgy, hogy ez ügyben kormányzati szinten a tudatos zavar- és gyűlöletkeltés és hírhamisítás a divat.

Ilyenformán a kvótanépszavazás értelmetlen és hülye kérdésére értelmes felelet nem adható…

Na, de van itt még valami.

Én csak felhívtam a figyelmet, hogy milyen könnyű odafigyelés hiányában félreértelmezni valamit, mire azonmód szembesültem azzal, hogyan is működik élesben a Habony-féle manipulációs propagandagyár. Ugyanis kaptam az önkormányzati Kőbányai Hírektől elég propagandisztikus, a válaszokat önmagában sugalló (sugallni akaró) kérdéseket. Feltételezem, a kérdéseket nem a küldő újságíró találta ki, mert épeszű ember ilyeneket nem talál ki, ezt csak központi utasításra tehette…

Ezek voltak:

Él-e a szavazati jogával a betelepítés elleni népszavazáson?;
Amennyiben részt vesz a népszavazáson, akkor hogyan szavaz és politikusként mire biztatja a kőbányai választópolgárokat?;
Hogyan foglalná össze az álláspontja melletti legfontosabb érveket?; Amennyiben a népszavazás érvénytelen lesz, vagy az „igen” szavazatok kerülnek többségbe, Ön szerint Kőbányának milyen szerepet kellene vállalnia az EU által Magyarországra kényszerített migránsok befogadásában?;
Mi a véleménye a Kétfarkú Kutya Párt hecckampányáról?

Természetesen azonnal tiltakoztam, hogy én ilyen aljas játékban nem veszek részt, és határozottan jeleztem, jogi lépéseket fogok tenni, ha közpénzből, ezek alapján bármilyen formában Kőbányán megjelenik bármi is. Kampányban kötelező a sajtóban is a kiegyensúlyozott tájékoztatás. A kérdések önmagukban olyan „rejtett” állításokat tartalmaznak, amelyeket a köz pénzéből fizetett média nem engedhet(ne) meg magának. „Betelepítés elleni népszavazás”, „Magyarországra kényszerített migránsok”, „hecckampány” – hogy csak a legszembeötlőbbeket említsem.

Egyáltalán, érthetetlen, hogy miért fordítanak kőbányai közpénzeket ilyen gyűlöletkeltő, tárgyilagosságmentes cikk/újság megjelentetésére. Egy rendes országban ilyen meg nem történhetne. De hát ez egy unortodox, nem normális ország.

De feltehetően úgysem az fog megjelenni, amit ténylegesen válaszoltam, hanem az, hogy a megadott határidőre nem feleltem, így nem mutattam ki „nemzeti elkötelezettségemet”.

Megint csak azt tudom írni, mint előbb: értelmetlen és hülye kérdésekre értelmes felelet nem adható…

Hírek