"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Kőbányán hivatalosan nem kívánatosak a kínaiak és az uniós munkavállalók sem

2018-03-18
Blama vagy előrelátás? Kőbánya egyik vezetője ajnározta a helyi kínai közösséget egy köszöntőben, majd rá néhány nappal nemkívánatosnak minősítették őket is egy önkormányzati határozatban. Ami látszólag blama volt, de lehet, hogy „előrelátás” – a kormány szerint ugyanis a migráció (értsd gazdasági el- és odavándorlás) nem alapvető emberi jog, ergo az Unió alapelve a „személyek szabad mozgásáról” szintén „szemétdombra való”. Ez a tiltási szándék tehát az elmenni akaró magyarokra is vonatkozik! Sokan ismerik az ilyen „mozgáskorlátozást” Rákosi és Kádár idejéből. Kék útlevél, piros útlevél, 5 évente egyszeri utazás nyugatra, minimális valutakeret, határsáv, igazoltatások és a becsukott ország jelképe a „Vasfüggöny”. Egy dupla soros kerítés (fidesz trolloknak: soros, azaz sorban). Nem keresem a téteket április 8-ra – szembejönnek…

(Kép: illusztráció)

Forr a levegő a hazai és a kőbányai közéletben egyaránt, annyi különbséggel, hogy míg az országos politikában ismert nagyjaink viselt dolgai sorra buknak ki és próbálják egész pocsék kommunikációval kimagyarázni azokat, addig a kőbányai baklövések és manipulációk alig kerülnek nyilvánosságra az „erősen kézben tartott” önkormányzati és a helyi kasszából 120 millióval „etetett” médiacsatornák áldásos tevékenységének köszönhetően.

Példának itt van a blamásra sikerült „Stop-Soros határozat”, ami lehet, hogy nem is annyira blamás, hanem – akaratuk ellenére - „előremutató” arra az esetre, ha győz a Fidesz a választásokon.

A kerület egyik prominensétől hallhattuk még február elején, hogy a Kőbányán élő és dolgozó kínaiak megkeresték a helyhatóságot egy, a kínai újév alkalmából rendezendő közös ünnepléssel, és amelyen aztán egy városvezető tarthatta a megnyitó- és köszöntőbeszédet is. Természetesen minden szép és jó elhangzott az ázsiai közösségről, ahogy az ilyenkor illő. Igen ám, de néhány nappal később a fideszes képviselők, élükön a polgármesterrel (no és a Jobbik képviselője) a végeredményt tekintve meghazudtolták a „hivatalos szépbeszédet”, egyúttal a „pokolba is kívánták” ugyanezt a kínai kolóniát. Merthogy a félresikerült „sorosozás” következtében ez a kőbányai fideszes többség által elfogadott határozat mások mellett a kínaiakat – mint gazdasági bevándorlókat! – legszívesebben száműzné a kerületből. Mivelhogy nincs rájuk szükség, mert jelenlétükkel rombolják a magyar nemzet egységét a kis kőbányai őshazában is!

Pedig tudható, hogy a „gazdasági bevándorlók” (ahogy a határozat a maga egyszerűségében fogalmaz) már most is több szempontból fontosak a kerület életében. A technológia-, tőke-, kapcsolatitőke-import és helyi befektetésikörnyezet-javítás mellett vagy ennek köszönhetően eredményesek, és az általuk befizetett adónak azért már most van helye a kőbányai házipénztárban! A pénzük – a hivatalos határozat szerint - nem büdös, csak a jelenlétük most már; ejnye-bejnye…

Aztán e sztori apropóján azon lamentáltam, hogy a kínai közösség, a helyi kínai vállalkozások, valamint a kerületben működő, külföldi tulajdonú cégek külföldi munkavállalói – akik a kifejezés szótári értelmezése szerint mindannyian gazdasági bevándorlók – tudják-e, hogy őket már nem látja szívesen a kerületben a kőbányai vezetés? Vajon eljutnak-e hozzájuk az őket is érintő kerületi döntések? Ha igen, akkor miként vélekednek róla, akarnak-e ezek után továbbra is itt lenni? Tovább megyek: a vállalatok akarnak-e tovább itt, ilyen gyűlölettel teli környezetben tevékenykedni? Mert, hogy ha az idegen származású dolgozókra nincs szükség, akkor abból logikusan következik, hogy az őket ide csábító, Kőbánya vezetése számára idegen vállalati kultúra, technológia, szemlélet sem kell.

Ha meg nem jutnak el hozzájuk a hírek, akkor talán valakinek illene őket tájékoztatni, hogy nemkívánatosak. Nem propagandalózungokkal és kínos belemagyarázásokkal, hanem tényszerűen. Véletlenül sem úgy, ahogy a fideszes propagandagépezet tálalni igyekszik Orbán Viktor március 15-i beszédének legdurvább, de nagy valószínűséggel legvalóságosabb momentumát. Azt, amikor megfenyegette a vele nem egyetértőket azzal, hogy a választások után „jogi elégtételt” is fog venni a Fidesz.

El meri mondani a polgármester azoknak a külföldi tulajdonú, milliárdokat beruházó cégek vezetőinek, tulajdonosainak, akikkel propagandisztikusan fényképezkedik, hogy a pártja (pontosabban a kormánya)  az ENSZ-nek megtett 12 pontos javaslatának egyik pontjában kifejti, hogy a migrációhoz való jog nem tartozik az alapvető emberi jogok közé? Hogy ezzel az Európai Unió egyik alapelvét (az emberek szabad mozgása) akarja a szemétdombra küldeni? Hogy van már – talán Magyarországon elsőként – olyan önkormányzati határozat, amelyik ezek szerint őket is nemkívánatosnak minősíti? És ezt ő terjesztette elő és fogadtatta el?

Nem kétlem, hogy nincs „pofa hozzá”. Abban azért bízom, hogy vannak olyanok, akik figyelve a köz állapotváltozásait, felhívják az immáron érdekeltek figyelmét arra, hogy a regnáló fideszes hatalom szavakban, „reprezentációban” őket is átveri. Úgy, ahogy a „főnökük” mondta – „Ne azt figyeljék amit mondok, hanem azt, amit teszek”.

A helyi Fidesz már meghozta a döntését és nemkívánatosnak minősítette a gazdasági bevándorlókat „en-block”. Leszögezem, hogy ezzel szemben jómagam kívánatosnak tartom az itt dolgozók és vállalkozók tevékenységét, jelenlétét, és amennyiben lesz rá egyéb lehetőségem is, a jelenleginél erősebben kívánom támogattatni őket Kőbánya hosszú távú érdekében.

A kerület – és Magyarország – érdekében létezésüket, jelenlétüket, közvetlen és közvetett „hasznukat” ugyanis nem lehet valami eszement kormányzati és helyi gyűlöletkampány részeként kétségbe vonni. Még ugye a jelenlegi hatalom által előszeretettel hivatkozott Szent István király is meg volt győződve arról, hogy az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő…

TÉNY+

Most éppen az ENSZ ellen árnyékbokszol a magyar kormány
https://24.hu/kozelet/2018/03/01/most-eppen-az-ensz-ellen-arnyekboxol-a-magyar-kormany/
Benne a 12 pont ismertetése

Szijjártó: a kormány 12 pontos javaslatot nyújt be az ENSZ migrációs csomagjához
https://szazadveg.hu/hu/rendezvenyek/alapitvany/szijjarto-a-kormany-12-pontos-javaslatot-nyujt-be-az-ensz-migracios-csomagjahoz

Szijjártó Péter: Az ENSZ-nek ki kell mondania, hogy a migráció veszélyes
http://www.origo.hu/itthon/20180312-szijjarto-peter-az-ensz-nek-ki-kell-mondania-hogy-a-migracio-veszelyes.html
a migrációhoz való jog nem alapvető emberi jog,

Az Európai Unió négy szabadságelve
http://politikapedia.hu/az-europai-unio-negy-szabadsagelve

- A személyek szabad mozgása
Minden EU-állampolgár szabadon lépheti át az országhatárokat, és bárhol letelepedhet, akár tartósan is. Jogosult az adott ország szociális rendszer szolgáltatásaira, és szabadon vállalhat munkát is.

A kőbányai határozat előterjesztése
http://kobanya.hu/docs/kobanya/hu/news/188938.pdf?v=4eef5252fa8561c26b8a432a2c3ff976

A mindig kételkedők számára ide másolom az elfogadott határozatokat - szó szerint

1. határozat
"1. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete elutasítja a gazdasági bevándorlók Magyarországra történő tömeges betelepítését, és azt, hogy a településünkön bevándorlásszervező irodát működtessenek."

2. határozat
"2. A Képviselő-testület úgy határoz, hogy a településekre komoly fenyegetést jelentő tömeges betelepítés miatt felkéri Magyarország Kormányát, hogy ha kell, jogszabályokkal lépjen fel mindenféle migrációt szervező, támogató és finanszírozó tevékenység ellen."
Hírek