"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Kőbányai nyugdíjasoknak szaloncukor, úri társaságnak libacomb?

2017-12-05
Kettős mérce nem csak az élet egyéb területén van, hanem Kőbányán is: miközben a helyi nyugdíjasoknak szánt eseménytől sajnálták a „filléreket”, másnak ezt simán odaadták. Hiába, mindig vannak egyenlőbbek.

Egyetlen egy párt van állítólag, aki „megvéd” itthon mindenkit – jobban, mint anno a Magyar Néphadsereg –, legyen az fiatal, munkás, paraszt, kis- és nagygazda vagy éppen nyugdíjas, szépkorú. Igen, a Fidesz az, és ez Kőbányán sincs másként.

Ja, hogy időnként mégsem sikerül a szavaknak megfelelően cselekedni, mert vannak „magasabb érdekek"? Mert bizony kiderült, hogy a kőbányai nyugdíjasok és vendégeik a közelgő karácsonyi ünnep kapcsán mégsem olyan fontosak, mint egy Pártember bulija.

Történt ugyanis, hogy a kőbányai Havasi Gyopár alapítvány – amelynek alapítója éppen a kerületi önkormányzat – volt olyan galád és elvetemült, hogy saját karácsonyi ünnepséget szervez kőbányai nyugdíjasoknak, amelyre ráadásként vendégeket hívott Kőbánya hivatalos testvérvárosából, a szlovákiai Párkányból – ahova amúgy „parolázni” szívesen mennek a hivatalból –, és a megemelt létszámból adódó magasabb költségre tekintettel, ugyancsak otromba módon merészelt kérni 200 ezer forintot alapítójától. Attól, amelynek saját bevallása szerint is több milliárdja van – csak, hogy érzékeljük a különbséget.

Ám Kőbányán nincs felelőtlen pénzszórás, meg kell fogni a pazarolni, rongyrázni akaró, nyugdíjasokat segítő alapítványokat is, így a Havasi Gyopár is csak 100 ezret kapott, mint ahogy a többi hasonló jellegű szervezet is. Nincs kivételezés, szájbefogás, és rend van!

Viszont valószínűleg a döntés előtt csöröghetett a vörös K-telefon a polgármesteri irodában, merthogy egy másik határozattal mindenféle kifogás nélkül megszavaztak a fideszesek 200 ezer forintot Kövér László parlamenti elnök saját alapítványának, hogy megrendezhesse a maga Csángó bálját. (Mint ahogy már korábban számtalan példa igazolta, hogy amit fentről diktálnak, azt maradéktalanul végrehajtja a kerületi vezetés.)

Félreértések elkerülése végett: semmi bajom a Csángó bállal, sokkal inkább felháborító az, hogy a Magas Tisztségű Pártember érdeke előbbre való a kőbányai nyugdíjas ünnepségnél. Ráadásul se a Kövér-alapítványnak, se a bálnak semmi köze Kőbányához. Úgy látszik nem volt elég az iskolák kapcsán lenyúlt közel egymilliárd forint, egy kis „morzsa” is kell még… Nem is értem! Mészáros Lőrinc éppen elérhetetlen volt? Ő egy másodperc alatt keres vagy 200 ezret, biztosan tudott volna ennyit nélkülözni.

De nyilván ez sem fogja zavarni az éppen esedékes városvezetőt, hogy majd széles mosollyal „megvédje” a nyugdíjasokat az alapítvány ünnepségén, és átadja azokat az ajándékokat, amiket kerületi cégek, vállalkozók, nem önkormányzati szervezetek ajánlottak fel, esetleg az alapítványi vezetők a saját kis megtakarított pénzükből vásároltak. Aztán a helyi nyugdíjasok és párkányi vendégeik ehetik a csirkefarhát-ízű szaloncukrot, miközben a Kövér-bálon esetleg a kőbányai forintokból vett libacombot majszolják a "meghívott méltóságok"…

Tény+


Havasi Gyopár Alapítvány támogatása napirend
Testületi Kőbánya - 2017.11.23
Forrás: onkormanyzati.tv élő közvetítés
https://youtu.be/m614uaNzMys
Az előterjesztés
http://kobanya.hu/docs/kobanya/hu/news/188321.pdf?v=c65158691e74c0c26e99efaa331d1ce6

A Havasi Gyopár napirend utáni Pro Minoritate napirend
Testületi Kőbánya - 2017.11.23
Forrás: onkormanyzati.tv élő közvetítés
https://youtu.be/WSTUhWvnIaY
Az előterjesztés
http://kobanya.hu/docs/kobanya/hu/news/188320.pdf?v=c65158691e74c0c26e99efaa331d1ce6


Hírek