"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Kőbánya polgármestere maga tette világossá, hogy a kőbányaiak érdekérvényesítésére alkalmatlan

2019-06-10
9 év minden szinten teljhatalma birtokában sikerült Kőbányát eljelentéktelenítenie a fideszes többségnek, élén Kőbánya „látvány” polgármesterével. Ékesen bebizonyosodott a kőbányaiak érdekeinek érvényesítésére alkalmatlanságuk. Odáig „sűlyedtek” a nagy „akarásban”, hogy a fideszes egyeduralkodó polgármester a repülőtéri zajterheléssel foglalkozó lakossági fórumon magát ellenzékinek harsogva bujtogatta a jelenlévőket „aktívabb tiltakozásra”. Ezzel a polgármester maga adott ki bizonyítványt önmagáról: deklarálta, hogy az érdekérvényesítő-képessége elégtelen! Eljött az idő, hogy vége legyen a „hülyítő” színháznak és végre tényleg a kőbányaiak érdeke érvényesüljön!

Kép: Önkormányzati nyílvános fórum a repülőgép-zaj ügyében 2019.05.29 - mobiltelefon felvétel

Tudták, hogy kilenc éve Kőbányának ellenzéki és nem kormánypárti, fideszes vezetője van? Tudták, hogy ez a polgármester teljesen elégedetlen saját kormányával, törvényhozóival, miközben mindent – a létét, a tisztségét, az ide áramló központi forrásokat stb. – nekik köszönhet? Tudták, hogy hiába van maga a városvezető ott a fővárosi közgyűlésben, hiába van a parlamentben két kőbányai illetőségű fideszes képviselő, hiába van a fővárosi kormányhivatalnak Kőbánya iránt deklaráltan elkötelezett vezetője, a X. kerület voltaképpen súlyát vesztett, „leírható” városrész lett?

Ezek a kérdések mind-mind Kőbánya polgármesterének – a repülőtéri zajterhelés kapcsán megtartott lakossági fórumon elhangzott – megnyilvánulásaiból következnek. Amely amúgy nem volt más, mint egy hatásvadász politikai ripacskodás.

Szavaiból az is kiderült, hogy a 2010 óta tartó országos és helyi szintű „narancsuralom” ellenére Kőbánya, azaz a saját politikai érdekérvényesítő-képessége 0, azaz nulla, hiszen ennyi idő alatt sem volt képes egy nyamvadt, a repülők okozta zajterhelést valamilyen módon fékező, az érintett kőbányai lakosok életminőségét valamelyest javító jogszabályt keresztülverni a rendszeren. (Miközben számtalanszor volt példa arra, hogy egy nap alatt véghezvitt parlamenti döntésekkel komplett iparágakat végeztek ki a fideszes „NER-társak”…)

Ehelyett átment afféle civil forradalmárba, aki erős civil egyesület megalakítására és ezzel együtt polgári engedetlenségre – törvénytelen megmozdulásokra – buzdít, és a regnáló hatalom ellen (az övéi ellen!) szítaná a közhangulatot! Ez nagyon szépen hangzik, nagyon sok szimpátiapontot lehet vele gyűjteni, de nem megoldás! A megoldás ő maga és a párt- és kormányzati kapcsolatrendszerének kihasználása lenne, de erre képtelen, mert – mint a civiles pótcselekvés is igazolja – súlytalan, gyenge eleme a NER-nek!

Kilenc év teljhatalom után csak ennyire képes! Abban, ami valóban a kőbányaiak érdeke lenne, képtelen eredményt elérni, miközben – közel 180 milliós propagandakeretből –  saját „erősségét és nagyszerűségét” a virágágyás-átadásokkal, a virágosztogatásokkal, a kamu városközponti ásásokkal, a palacsintasütésekkel és a sütiversenyekkel hirdeti.

Na, ennyit ér a „szédületes kőbányai fejlődés”-lózung!

Ha kilenc év teljes egyeduralom után ennyire tellett neki és a fideszes önkormányzatnak ebben ügyben, akkor fel kell tenni a kérdést valamennyi kőbányai választópolgárnak: a mostani polgármester valóban alkalmas a feladatára? Nem lehet pardon az ősszel! Ezt a tehetetlenséget egyszer és mindenkorra meg kell szüntetni!

Hírek