"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Kőbánya a vendégmunkások kerülete lesz?

2017-08-27
Többen kerestek meg az előző írásom után kétségeikkel. Egyre több „nem idevalósi szakival” találkoznak és most már nem is annyira magyarokkal. Ha már a kórházakban vannak a migráns vendégmunkások jó pénzért, vajon Kőbányán mennyi ilyen van már? Itt laknak vagy dolgoznak inkább? Nem törik le a magyar fizetéseket?


Mint említettem korábban, állítólag a kőbányai kórházban is dolgoznak már olyan vendégmunkások, akik a jobb megélhetés miatt jöttek ide dolgozni. Ugyanakkor többen kerestek meg azzal, hogy láttam-e, hallottam-e azt, amit ők, nevezetesen, hogy most már egyre sűrűbben találkoznak nyilvánvalóan nem magyar „szakikkal” a kerületben. És a hírek szerint viszonylag jobban keresnek, mint a magyarok.

Persze azzal önmagában nincs baj, ha valaki külföldre megy szerencsét próbálni. De az már nagyobb baj, hogy a honosítással és a végzettségekkel (papírokkal), főleg a munkatapasztalatokkal sok a gond. Pláne úgy, hogy nekik – mégha a fizetésük esetleg nem is magasabb a magyarokénál – adhatók olyan plusszok, amit az itthoniak nem kaphatnak meg. Szállástérítés, munkába szállítás, napi 1 étkezés stb. És ha már a Magyar Időkben is ilyenekről lehet olvasni, akkor komolyan kell venni ebben a propaganda sújtotta országban.

Nem tudom, hogy igaz-e vagy sem az említett szóbeszéd, de ha már így esett, akkor magát nagy fejlesztőként, minden kőbányai vállalkozás barátjaként, bennfentesként mutogató polgármester tudja-e, hogy mennyi nem magyar munkavállaló van jelenleg Kőbányán, milyen ágazatokban és mekkora jövedelemmel? Akar-e egyáltalán foglalkozni azzal, hogy a kerület zömében bérből- és fizetésből élő lakói ne járjanak pórul a hirtelen jött „migránsbarátsággal”. Mert ez helyi ügy! Nem mindegy, hogy kikkel kell együtt élnünk!

De felteszem az amúgy mindenben illetékes polgármester pont ebben az ügyben nem illetékes, vagy nem feladata az ezekkel való foglalkozás. Meg amúgy is azonnal rámfogják, hogy én vagyok a „politikai haszonszerző” meg a „rémhírterjesztő”…
Hírek