"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Kampányszagú felújítási káosz

2013-12-02

Egész Budapest hatalmas építkezési és közlekedési káosztól szenved, mert zajlanak a kampány-beruházások. Kőbánya sem úszta meg: nem kevés bosszúságot okoz az itt élőknek, hogy november elején elkezdődött a 3-as villamos vonalának felújítása. A Bihari úton a jelenlegi egyvágányú villamospályát kétvágányúvá alakítják.


A Kőrösi Csoma Sándor úton mindkét irányban a belső sávot leszűkítették, a villamospótló autóbuszok végállomásainak kialakítása miatt pedig a Bihari utat egyirányúsították a Jegenye utca és a Mázsa utca között a Mázsa utca, illetve a Liget tér felé, egészen a Kőbányai útig.

A villamosvágányok felújítása idején számos időszakos forgalomkorlátozásra is számítani kell, szinte mindenhol félpályán lehet közlekedni. A beruházás jelentős káoszt hoz a kőbányaiaknak: tovább tart, míg a gyereket elviszik iskolába-óvodába, vagy az is, hogy beérjenek a munkahelyükre. Este pedig ugyanez vár rájuk még egyszer.

Noha az amúgy üdvözlendő rekonstrukció már három éve elkezdődhetett volna, jó szervezéssel kisebb terhet jelentve a helyieknek, a főváros és Kőbánya fideszes vezetése úgy intézte, hogy a 3-as villamosvonal felújítása 2014 végéig húzódjon el. A legtöbb szakasz átadása „természetesen” még a jövő évi önkormányzati választások előtt megtörténik.

Megjelent a Kőbányai Magazin 2013. novemberi számában.

Hírek