"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Jön a jogilag szabályozott „kőbányai kuss”?

2017-09-17
Kőbányai civil weblap és facebook oldal ellen furcsa hatósági eljárás folyik a városházán. Lehet, hogy ez már összefügg azzal, hogy – a hírek szerint - központi kampány-iránymutatásban részesül a kerület vezetője is. Ennek egyik eleme lehet, hogy mindenkinek, főleg a képviselőknek csak szépet és jót szabad mondaniuk.

A hazai „narancsföldön” semmi sem történik saját akaratból. Azt már Kőbányán is megszokhattuk, hogy egetverő önálló fejlesztési elképzeléseik nincsenek a NER helyi atyafiainak, amit „fejlődés” címén eladnak, az mások által kitalált, Kőbányára ejtett bővítés. Várhatóan az önálló gondolatok száma sem emelkedik, lévén a minapi hír szerint külön képzést kapnak a fideszes polgármesterek a jövő tavaszi országgyűlési választásokra, így kerületünk első emberének fejét is tágítani fogják.

Nem kell nagy képzelőerő, hogy milyen témákban kapja majd ő is a kampányfelkészítést: nyilván helyi szinten a migráncsozás mellett nyomnia kell majd a politikai ellenfelek – egyáltalán, az ellenvéleményen lévők – kriminalizálását, hiteltelenítését, és persze a pozitív üzenetek ész nélküli szórását.

Lehet, utóbbi egyik tesztterepe éppen Eger, és ha itt beválik, akkor általánosan kiterjesztik valamennyi településre. A hevesi megyeszékhelyen ugyanis rendeletbe foglalták, hogy a képviselő-testületi ülések alkalmával a napirend előtti felszólaláskor kényes, a vezetés számára esetleg kellemetlen témákat tilos felhozni, csak dicsőítő és hozsannázó ügyeket lesz szabad említeni.

Szóval nem lennék meglepve, ha ezt hamarosan nálunk is bevennék a helyi törvények sorába. Mivel Kőbánya polgármestere nagyon nem szereti, ha valaki forró témákat említ napirend előtt: ilyenkor érzékelhetően feldúlttá válik, „elmúltnyócévezik”, na meg egy másodperces időtúllépés estén azonnal kikapcsolja a felszólaló mikrofonját. Persze érdemi, tényszerű reagálás soha sincs.

Egy ilyen rendelet számára kész ajándék lenne.

Ám Kőbányán már nem csak „lenne” van. Talán próbaterepe a kussoltatásnak a kobanya-kertvaros.hu civil weblap és facebook oldal működtetője ellen a „Közösségi együttélési rendelet” megsértése alapján indított furcsa hatósági eljárás.

Láthatóan betegesen félnek a valóságtól, a szembesítéstől, a számonkéréstől, még úgy is, hogy gyakorlatilag a teljes országos, megyei és helyi sajtót is elfoglalta a Fidesz. Úgy néz ki minden eszközt bevetnek arra, hogy semmi olyan ne kerüljön nyilvánosságra, amit nem akarnak. De az igazság és a valóság már csak olyan, mint a talajvíz: előbb-utóbb a felszínre tör…
Hírek