"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Hosszú Katinka - ügy! Somylódy Csaba írása

2016-01-10

Végre valaki kimondta az igazat, bár a szolgasajtó értetlenkedik, és csak a lényeget nem írja meg. Aki a mindenkori hatalomnak édes, az jól jár, aki nem az magára vessen. Na ebből lett elege az úszás terén. Semmi politika, csak igazságérzet.
 


Hosszú Katinka megtehetné tudásával, képességével, hogy azt mondja, menjünk mi a toszba, és maradjunk csak meg a feudalisztikus hűbrúri viszonyokba, ahol nagyon is jól érezzük magunkat. Elmaradott, begyepesedett agyú honfiként. E helyett felsikoltott, hogy elég. Elég legalább az Ö környezetében. Miért is van az, hogy a Magyar Úszó Szövetség nem egy meghatározott eredményességi feltétel alapján osztja el a nagy Vezértől kapott százmilliókat, hanem ő dönti el ki érdemes erre és ki nem. Majd ő megmondja kinek jár és kinek nem, egy általa felállított, senki által nem ismert felételrendszer alapján. Mint a középkorban. Aki lojális a királyhoz, az kap földbirtokot, aki akadékoskodik, legyen az bármely vitéz, az nem kap, vagy nem annyit. Legyen kiszolgáltatva, mindig tudja, hogy csak akkor kap, ha benyal (lásd Ákos). Ez az ország így működik! Aki a mindenkori hatalomnak édes, az jól jár, aki nem az magára vessen.
Na ebből lett elege az úszás terén. Semmi politika, csak igazságérzet. Semmi nem igaz, hogy a reklámfilmért kell neki még százezer Ft. Minek. Van neki. Meg is dolgozott érte.Ne nézze már Gyárfás pitiánernek a szolgasajtójával együtt. Fényesen bizonyítja, hogy magyar színekben kíván versenyezni, pedig tárt karokkal várnák, sokkal jobb anyagi és erkölcsi feltételekkel bármely országban. Pusztán azt szeretné, kedves barátaim, ha megmondanák neki, ezt kell teljesítened, és ezért ennyi jár.
E helyett az Úszószövetség emberei milliókat keresnek, és nem lehet tudni, miért. Mi a követelményrendszerük. Pusztán azt szeretné tudni, hogy az egyesületek edzői miért kapják a milliós juttatásokat, és ezért mit teljesítenek, folyamatosan. Pusztán azt szeretné tudni, hogy egyes egyesületek, akiknek uszodájuk sincsen miből tartják el az elszipkázott élversenyzőjüket? Csak egy átlátható, nem a hatalmasságok kénye-kedve szerinti elosztási rendszerből, hogyan jut kinek, mennyi.
Kár ezt azzal elintéznie a szolgasajtónak, hogy szegény tudatlan magyar kislány a Tusup féle liberál-bolsevik amerikai szemlélet uszályába került és lett nemzetáruló, és kár mindenféle vélt magyarellenes felhangot adni annak a ténynek, hogy valaki felemeli a szavát a környezetébe jelentkező uram-bátyám stílusnak.

Hírek