"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Bankrabló a szomszédunk?

2018-01-15
Ahogy áll a kőbányaiak és az ittlakó, de „ismeretlen”, nem kőbányaiak aránya, a történtek után akár igaz is lehetne. Kőbányai bankot rabolt egy, a hírek szerint Kőbányán lakó férfi még tavaly. Rajtavesztett, de  érdekes módon nem sokkal előtte kiemelt méretben szellőztette a Kőbányai Hírek, hogy milyen biztonságos Kőbánya. „Fejlődik” és „minden szép és jó”. Az országos hírekben meg a bankrabló meg a drogproblémák. Most jöhetnék megint azzal, hogy bezzeg én szóltam… De nem teszem, megelégszem azzal, hogy újra jelzem: a valóság sajnos megint „pofán csapta” a kőbányai álomvilágot.

Abban egészen biztos vagyok, hogy a kőbányai önkormányzat vezetői (esetleg a testület fideszes tagjai is) steril körülményeket teremtő burok alatt vagy egy párhuzamos univerzumban léteznek. Más egyéb magyarázatot nehéz találni arra, hogy a kőbányai propaganda, a szokásos lózungok köszönő viszonyban sincsenek a valós földi, X. kerületi élet mutatta valósággal.

A kerületi önkormányzat ugyanis saját lapjában, a valaha szebb napokat látott Kőbányai Hírek novemberi számában, kiemelt méretben bizonygatta a helyi közbiztonság szuper állapotát – és erre mi történik? Hát az, hogy a megjelenés után kicsivel egy hivatalos lakcíme szerint is vagy bejelentetlenül – nem tudható, hogy melyik – a kerület központjában lakó állampolgár úgy döntött, ideje bankot rabolni a Kőrösi Csoma úton…

Ha akarom, akkor ez azt jelenti, hogy mindez a véletlen műve. Ha akarom, akkor meg azt, hogy számtalan hasonló hírrel szinte naponta lehetne cáfolni a propagandaanyagot. Ha úgy tetszik, a valóság immár sokadszor „pofán csapta” a kerületi álomvilágot.

2014 és 2016 között ugyanis „eltűnt” 3.500 felnőtt Kőbányáról. Ha nem egy korábbi gigantikus választási csalás lepleződött le (a 2 választás névjegyzékében szereplők különbsége ez a szám), akkor legalább ennyi bizonyíték van arra, hogy elmennek az emberek/családok Kőbányáról. A lábukkal szavaznak – hiszen az állandó lakóhely és az ott tartózkodási hajlandóság a fejlődés/fejlettség egyik legfontosabb értékmérője.

A lakásokba pedig ismeretlenek, nagyrészt állandó lakhellyel máshol rendelkezők – szakszóval migránsok - költöznek, akiknek a zöme nem jelentkezik be a kerületbe. És az ismert - a fideszes vezetés által megváltoztatni nem kívánt, „nem az ő dolga” - kőbányai lakásállapotok kapcsán pillanatnyilag csak a kőbányaiak szerencséjén múlik, hogy „hideget vagy meleget” kapnak a szomszédba vagy a lépcsőházba (a Fidesz-propagandakommandónak jelzem, hogy ez egy kicsit kifordított mondás, ami itt arról szól, hogy valaki kaphat elfogadhatót vagy kellemetlent).

Amikor ennek és egy előkészítetlen „potenciális betelepítésnek” a veszélyeire és az önkormányzat semmittevésére hívtam fel a figyelmet, kiállva a kőbányaiak biztonságáért, a Habony-média célkeresztjébe kerültem – feltehetően helyi megrendelésre.

Ideje lenne tehát a méltóságos fideszes vezérkarnak kifáradni a Szent László téri elefántcsonttoronyból, és egy hosszú körsétát tenni, nem csak fotózkodni betonbontás vagy virágágyás-átadás idején…

TÉNY+

A bankrablás rövid leírása
http://www.borsonline.hu/aktualis/ket-eve-szabadult-a-bortonbol-a-menekules-kozben-elgazolt-bankrablo/143490

A Kőbányai Hírek novemberi száma
http://www.kobanya.hu/docs/kobanya/hu/news/188245.pdf?v=0a73e57dd6b0076c0ccf488889268d4f

A 2014-es öszi önkormányzati választás eredménye a valasztas.hu-n
http://valasztas.hu/dyn/onk14/szavossz/hu/M01/T010/tjk.html

A 2016-os népszavazás eredménye a valasztas.hu-n

http://valasztas.hu/dyn/onepsz201610/szavossz/hu/M01/T010/tjk.htmlHírek