"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Amnéziás kőbányai győzelmi jelentés

2016-11-20
Nem csodálkozom azon, hogy szelektíven működik a kőbányai polgármester memóriája, elvégre micsoda skandalum lenne az ő szempontjából, hogy egy olyan ötlet valósult meg, amit korábban egy ellenzéki képviselő vetett fel…



Még alig két év telt csak el ebből az önkormányzati ciklusból, de már szembesültem azzal, hogy micsoda sikereket ért el a fideszes polgármester és városvezetés – kis szépséghiba, hogy olyat adott el minapi nyilatkozatában saját győzelemként a polgármester, amit más kezdeményezett.

Történt ugyanis, hogy még 2013 végén, a 2014-es költségvetést érintő vitában javasoltam, hogy az eléggé romos Kerepesi úti orvosi rendelőt újítsa fel az önkormányzat, és ehhez különítsen el keretet. A fideszes képviselőcsoport akkor, mint valami ördögtől való gondolatot, elhessegette magától, és nem támogatta a felvetésemet. Aztán néhány hónappal később megvilágosodtak, hogy talán mégsem mondtam olyan égbekiáltóan bűnös dolgot, és 2014 elején az előző büdzséből megmaradt 6,5 millió forintot az új rendelő terveinek elkészítésére csoportosított át képviselő-testület.

A folyamat elindult, a rendelő elkészült, néhány hete át is adták.

Persze most itt megsértődhetnék, hogy milyen rosszul esett, hogy a polgármester sajátjaként ad el valamit, aminek a kezdeményezése hozzám fűződik – de nem teszem. Mert ebben az ügyben nem én vagy a polgármester számít, nem érdemes azzal dicsekedni, hogy ki mit tett bele, sokkal inkább az a lényeg, hogy végre felnőttek és a gyerekek korszerű körülmények között várhatnak a vizsgálatokra, az orvosok pedig méltó környezetben dolgozhatnak.

Mondhatnám úgy is, hogy ami természetes kötelessége egy önkormányzatnak, azért nem kell vállveregetést és hozsannázást elvárni…

Hírek