"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

Aki fizet, jöhet

2016-09-20
Miközben az országban és Kőbányán is – egy elterelő hadművelet keretében –sikeresen elültették az idegengyűlöletet, kevés figyelmet kap, hogy maga a kormány telepít be ellenőrizetlenül idegeneket (például arabokat) a letelepedésikötvény-akció keretében.


Tessék mondani, melyik ország az, amelyiknek nincs oktatási minisztere, nincs egészségügyi minisztere, nincs munkaügyi minisztere, de van propagandaminisztere? Igen, ez a mai Magyarország! Kormányunk és vezető pártunk szerint ez utóbbi terület sokkal fontosabb, mint az előzőek. Látjuk is ezt lépten-nyomon, ahogy a dübörgő, magasabb fokozatba kapcsoló gazdaságról, hihetetlen mértékű egészségügyi és oktatási béremelésekről, pánikszerű, sokkos állapotot előidéző migránsválságról írnak, beszélnek, mantráznak.

Jaj annak, aki lefényképez és közzétesz egy-egy kórházi ebédet, netalán épületbelsőt, büdös komcsi lesz abból a pedagógusból, aki félve írja le aggodalmát a nemzetközi iskolai felméréseken kiderülő, egyre romló tanulói eredményekről, mély hallgatás övezi a HR-es szakemberek konferenciáját, ahol elszörnyülködve beszéltek a szétvert szakmunkásképzésről. És ott van az úgynevezett migránskérdés, amely nem egészség- és nem is oktatásügy – így aztán pénz, közpénz nem számít mibe is kerül, amerikai horrorfilmeket megszégyenítő kreativitással riogatnak kormánytagok, fideszes politikusok egy egész országot. Abból indulnak ki, hogy a túl sok gondolkodásra, ok-okozati összefüggések feltárására alig késztető tévéműsorokon, a Való Világ shown, az Édes Életen és az Észbontón szocializálódott – ilyenformán egy „párhuzamos dimenzióban” élő – lakosság egy része, ő szerintük jó része benyalja ezt. És tegyük hozzá, ez a feltevés nem is alaptalan.

De nézzünk egy kicsit a marketing mögé. Legutóbb Iványi Gábor lelkész nyilatkozta az egyik angol lapnak, hogy Magyarország a migránsok szemében nem célország – hozzáteszem, soha nem is volt. Az itteni állapotokat ismerve ezek az emberek inkább elszökdöstek, hogy tovább mehessenek, mintsem ezrével könyörögtek volna, hogy fogadjuk be őket. Akkor hogyan kerültek Kőbányára, a Keletihez, Debrecenbe, Balassagyarmatra és a csuda tudja még hány helyre? Szándékosan!

Na, nem az ő szándékaik szerint szándékosan, hanem egy tudatosan felépített politikai játszadozás eredményeként. Hogy is volt tavaly? A Fidesz népszerűsége zuhanni kezdett, sorra borultak ki a bilik: Simicska-ügy (G-nap és következményei), pedagógussztrájk, egészségügyi fekete ruhás nővérek tiltakozása, Rogán propagandaminiszter vagyonnyilatkozatai és belvárosi ingatlanmutyijai, és még lehetne sorolni. A propagandagépezet beindult: meg kellett valahogy állítani a zuhanást, és a migránskérdésben találták meg a megoldást. Át kellett terelni a közbeszédet erre a témára, meg kellett teremteni az általános veszélyérzetet, hogy utána egy erős, karizmatikus vezetővel meg lehessem menteni az ország elfoglalásától és a leánygyermekek, feleségek megbecstelenítésétől rettegő magyar népet. Hányszor játszották már el diktátorok a történelem folyamán ezt a trükköt? Itt lehetett építeni a magyarság mélyen gyökerező xenofóbiájára, azaz kisebbség-ellenességére.

És jött a nagy gondolat a kormányzati éceszgéberektől: nehogy buszra, vonatra, hajóra ültetve a legrövidebb úton és időben szállítsuk át őket az országon, hanem szépen masíroztassuk őket hordaszerűen végig az utakon, városokon, hogy az ott élők történelmi tudatából előcsalogassuk, amikor a labanc, a német, a ruszki, a román, a cseh, stb. betolakodó tette ezt, dúlva-fúlva, elhordva az itteniek javait. És még tovább is gondolták: azokon a területeken, ahová még így se mentek/kerültek volna, csináljunk ideiglenes táborokat, és vigyük oda őket. Így aztán az egész ország területén pánikot tudunk kelteni.

A Nagy Kommunikációs és Marketing Terv (NKMT) be is jött: kit érdekelt a szétrohadó egészségügy, az elemeire hullott oktatás, a kisgömböcként dagadó Rogán-balhé, pláne a kiakolbólított Simicska, amikor a falusi kertek alatt „idegen iszlám seregek” vonultak! Na, de mit ad Isten, megjelent a Nagy Vezető, aki addig elsunnyogta feladatát, és hirtelen eszébe jutott, hogy kerítést kell építeni; lett vonat, busz, hajó, és onnan senki nem látott több migránst, de beszélni lehetett róla. Halleluja, megmenekült az ország! Megkondultak a harangok, hálaadó misék hangjától volt zajos az ország, emelkedni kezdett a Fidesz népszerűsége.

Ha már az NKMT bevált, nem is eresztették el a politikai marketingesek. Ha idehaza működött, miért ne működne Brüsszellel szemben is, ahol nagyon is ráfért Kedves Vezetőnkre pozíciójának némi növelése. Megüzentük, hogy Brüsszel is megértse. Újabb egy évet lehet erről beszélni, és csakis erről. Aki számon kéri a szegénységet, a műtéti sorban állást, a Klik ámokfutását, az önkormányzatok kiürítését, az hazafiatlan, migránsbérenc.

És jött az aduász: a népszavazás az ellen a kötelező betelepítési kvóta ellen, ami nincs is! (És ezt a „nincs kvóta” témát az elmúlt hétvégi pozsonyi EU-csúcstalálkozón deklarálták is a felek egy nyilatkozatban, amit csak a magyar Kedves Vezető nem olvasott ki belőle, mindenki más igen.) Sikerült egy olyan kérdést összeeszkábálni, ami a Fidesz reményei szerint mindenre felhatalmazást adhat a kormánynak. Mindenre rá lehet húzni, hogy ami ez után lesz, az ennek érdekében történik.

Közben azért a kormány háza táján gőzerővel folyik a migráns-mutyi: az úgynevezett letelepedési kötvények világméretű eladása jó pénzért, amit eddig 16 ezren használtak ki a kormány jóvoltából. Mielőtt bármelyik bértollnok kétségbe vonná ezt az adatot, ez a szám nem mástól, mint Pintér Sándor belügyminisztertől származik, amelyet a parlament ülésén közölt egy képviselői kérdésre. Tehát kedves barátaim, eddig tizenhatezer külföldi állampolgár kapott kormányunk jóvoltából pénzért, ellenőrizetlenül magyarországi letelepedési engedélyt! Nem kellett mást tenniük, mint pár százezer eurót befizetni valamelyik – kormányzati jóváhagyással – erre a célra létrehozott offshore cégbe. Igen, jól értik, offshore cégbe, amely magánszemélyek tulajdona! Ezek a társaságok ennek a pénznek egy részéből a kormánnyal való szerződésük alapján hosszú távú állampapírt „vesznek”, és a befizető megkapja a magyarországi letelepedési engedélyt. Ami az EU-ban való szabad utazást von maga után. Eddig tizenhatezren kaptak a belügyminiszter szerint, köztük börtönviselt orosz „üzletember” és arab (iszlám vallású!) pénzember is… Nincs átvilágítás, vizsgálat, semmi, aki fizet, kap letelepedési engedélyt. Hát hogy is van ez? Kufárok országa lettünk? És azt hiszik, hogy erről külföldön nem tudnak? A kormány karakán keménysége mögött ott az egyrészt-másrészt? Hát erre kérnek felhatalmazást október 2-án?

Hírek