"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

A polgármester büszkesége(i)

2016-09-15
Van egy igen érdekes lista a kőbányai önkormányzat honlapján: azok szerepelnek rajta, akire dicsőn tekint az városháza és annak első embere. Ám akad a sorban egy „kakukktojás” is.


Nocsak-nocsak, milyen „beszédes” az internet! Éppen kerestem egy korábbi előterjesztéshez egy háttéranyagot a kőbányai önkormányzat honlapján, amikor megakadt a szemem az utóbbi egyik menüpontján.

Mégpedig Kőbánya büszkeségeiről, pontosabban, akikre/amikre büszke a helyi önkormányzat. Idézve a honlapot, sorolom: Szent László-templom, Póka Egon vezette zeneiskola, Tutta Forza zenekar, Lechner Ödön. Kiválóságaink, Nemzetiségek, Wolf Polgárőrség. Utóbbira kattintva pedig egy, a szervezet (egykori) vezetőjével készül interjú nézhető.

Miért is büszke rá, illetve a Wolfra a polgármester? Maga ismerte el legutóbb (már csaknem 1 hónapja - ld. lejebb a Tény+ videó), hogy csak 10-20 olyan ember van a társaságban, akik érdemi tevékenységet végeznek, és azt is mondta, hogy a szervezetet „másként kell kezelni” velük, mint a botrányba keveredett, immár exvezetőjével együtt… (Ugyanakkor a balhé előtt a Wolf főnökét igencsak „kedvelhette”, ha még tisztsége mellé plusz állás is jutott neki az önkormányzatnál…)

De az is lehet, hogy egyszerűen a honlap híreinek, információinak karbantartásáért felelős személy (külső vállalkozó?) nem fordított elég figyelmet megbízása tárgyára, és annak ellenére sem vette le a menüpontból, hogy kérték rá. Ha meg hanyagul végzi munkáját, akkor mire is jár neki a megbízási díj az önkormányzattól?

És nem utolsó sorban: vajon Póka Egon is büszke arra, hogy kivel említik egy oldalon?


TÉNY+

- A polgárőr vezetővel kapcsolatos kérdésre adott válasz a legutóbbi testületin (csaknem 1 hónapja!)
https://youtu.be/_fZDn_b1EQU

- A büszkeségek oldala a kobanya.hu-n

http://www.kobanya.hu/index.php?module=videos&action=list&fname=kobanyabuszkesegei

- A biztonság kedvéért  a 2016.09.15-i büszkeségoldal másolata a kobanya.hu-ról

Hírek