"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

A kőbányaiak jobbat érdemelnek az ilyen „morális fölényű”, valójában hatalomgőzös fideszeseknél

2019-02-20

Kőbányai ellenzéki képviselőként tiltakozom az eddig példátlan képviselői semmibevételünk és nagy nyilvánosság előtt, felsőbbrendűséget sem nélkülöző, valótlanságokat állító fideszes városvezetői kioktatásuk ellen. Felszólítom Kőbánya alpolgármesterét, a Fidesz helyi frakcióvezetőjét, hogy a saját felületessége és ezek után már egyértelmű antidemokratikus megnyilvánulása miatt, nagy nyilvánosság előtt kérjen elnézést az ellenzéki képviselőktől és rajtuk keresztül az általuk képviselt választópolgároktól.

Kép: illusztráció Forrás: Pixabay

A kőbányai városvezetés a biodíszlet fidesz frakció közreműködésével, a máshol látott minták és gyaníthatóan utasítások szerint, csak a saját javaslataival hajlandó foglalkozni, most már vitathatatlanul kinyilatkoztatott fideszes „morális fölény” tévképzete alapján. Nem akarván már vitában sem tisztázni egy korábbi manipulatív határozatukat, napirendre sem engedte vetetni a közös ellenzéki előterjesztésünket. Ezzel lezárva egy még valamelyest demokratikusnak nevezhető időszakot Kőbánya önkormányzatiságában.

A tipikusan hatalom ittas tévképzet „morális fölény” hitében a fideszes alpolgármester az elutasítással kapcsolatban az összes ellenzéki képviselőt alkalmatlansággal vádolta meg, miközben az általa hivatkozott és felsőbbrendű kioktatásra szerinte jogot formáló ok (a beterjesztett javaslat formai hibája) nem állt fenn. Az erre való figyelmeztetés ellenére sem volt hajlandó elismerni a felületességét és a közös előterjesztésünket nem volt hajlandó a frakciójával egyetemben még megtárgyalásra sem engedni.

Kőbányai ellenzéki képviselőként emiatt követelem a Fidesz önkormányzati frakcióvezetőjétől, egyben Kőbánya alpolgármesterétől a nagy nyilvánosság előtti elnézés kérését.  Amennyiben ez nem történik meg, ki kell jelentenem: Kőbányán véget ért a polgárok önrendelkezésén alapuló demokrácia és most már teljesen átvette a helyét egy fideszes csicskauralom. Ehhez a befejezéséig nem kívánok a továbbiakban szó nélkül statisztálni.

Somlyódy Csaba

Hírek