"Kerületünknek minden adottsága megvan, hogy a múlt század után újra SIKERTÖRTÉNETET írjunk."

A kőbányai Fidesz Lázár János kedvéért feláldozná a kerület jövőjét

2014-06-27

Kiderült, hogy a kőbányai Fidesz még akkor sem mer szembefordulni főnökével, Lázár Jánossal, ha a következő hat év kerületi fejlesztéseiért kell kiállni.

Közös petíció aláírását javasolta Somlyódy Csaba a kőbányai önkormányzat mai közgyűlésén. Ebben a városrész választott képviselői Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapestet és Kőbányát büntető lépése ellen emelték volna fel szavukat. Az önkormányzatot vezető Fidesz-frakció azonban megtagadta a közös állásfoglalás aláírását. Kovács Róbert polgármester sietősen elhagyta az üléstermet, épp Somlyódy Csaba felszólalása előtt.

Mint ismert, Lázár egyetlen tollvonással törölte a 2020-ig tartó budapesti közlekedésfejlesztési célokat az uniós projektek közül. Ez Kőbányát is rendkívül hátrányosan építi. Az itt élők hiába várják a hármas metró felújítását, a kettes metró és a gödöllői HÉV összekapcsolását, több száz P+R parkolóhelyet vagy épp az elavult felszíni közlekedési eszközök lecserélését. Párthovatartozástól és szimpátiától függetlenül minden kőbányai polgár érdeke, hogy megvédjük a fejlesztésekre járó pénzeket.

A Budapesttől elvett több százmilliárd forintot, a Fidesz állításával szemben, nem lehet hazai forrásokból pótolni. A katasztrofális matolcsysta gazdaságpolitika eredményeképp 2010 óta jószerivel egy méter járda sem épül uniós pénzek nélkül Magyarországon. Lázár brutális döntése ellen még a fideszes vezetésű Fővárosi Önkormányzat is felemelte szavát, őt téve felelőssé például egy esetleges metró-szerencsétlenség miatt.

Elszomorító és kijózanító volt látni, hogy a kőbányai Fidesz szó nélkül elfogadja pártbeli főnökének, Lázár Jánosnak akaratát, és ezért kész feláldozni a kőbányai polgárok boldogulását is.  

Hírek